• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

O mnohých negatívnych sériách, respektíve šnúrach vedia len tí zanietenejší fanúšikovia basketbalu. Napríklad Inter Bratislava víťazil nad Lučencom doma podľa dostupných informácií približne 16 rokov v rade. Každá séria však má svoj koniec, táto skončila v Pezinku, kde v útočnej prestrelke uspeli hráči BKM a potvrdili aktuálnu pozíciu lídra Niké SBL.

„Žlto-čierni“ opäť raz počítali absencie na svojej strane, k Michaelovi Fusekovi sa pridal aj rozohrávač Trevor Blondin. Tréner Interu Oleg Meleščenko tak musel zareagovať zmenami v hre svojho tímu, Lučenec však potvrdil, prečo je momentálne na pozitívnej vlne.

„Mierne sme urobili zmeny v obrane, pretože hlavne Michael je kľúčový pre našu defenzívu. Trevor patrí tiež k našim lídrom. Bez ohľadu na to, mohli sme vyhrať, len musíme bojovať a hrať. Ako tréner povedal, očakávali sme, že Lučenec bude behať, hrať agresívne a veľa strieľať za tri body. My sme im to dovolili, nevedeli sme ich zastaviť. Mali sme momenty, kedy sme ich mohli zastaviť a dostať sa do vedenia, ale nepodarilo sa nám to. Preto sme toto stretnutie aj prehrali,“ okomentoval priebeh stretnutia domáci Džiugas Slavinskas.

Lučenec prevzal taktovku duelu do svojich rúk od samotného počiatku. Síce sa nevyhol výpadkom, napríklad v druhej štvrtine, keď Inter na niekoľko momentov viedol, ale inak získal tretiu výhru v rade v podstate systémom štart-cieľ. Jediným negatívom bolo zranenie Chrisa Cokleyho, ktorý odohral necelých 9 minút.

„Absencie na strane súpera neovplyvnili náš zápasový plán, všetko to u nás vychádza z obrany a o útok sa už postaráme. Začali sme dobre, urobili sme si náskok, potom sme však niektoré pokusy nepremenili, súper sa dotiahol, ale ustáli sme to a vyhrali. Inter má vynikajúci tím, bojovali, ale s rovnakým prístupom sme prišli sem aj my. Hrali sme to, čo sme chceli a vyhrali sme,“ prezradil rozohrávač Lučenca Desure Buie.

IMG 5589 1

Inter, podobne ako proti Leviciam, tak aj proti Lučencu nezabalil zápas pri výraznejšom manku a až do poslednej minúty bojoval o nádej na úspech. Príčiny neúspešného obratu opísal Slavinskas: „V obrane sme im dovolili útočné doskoky, nevracali sme si do obrany pri ich tranzícii. Všetko je to o našej defenzíve. Keď si budeme posúvať loptu, tak budeme dávať mnoho bodov, ale keď nebránime, tak je potom aj taký výsledok.“

Pre niekoho je momentálne prvé miesto Lučenca prekvapením, ale „Novohradčania“ si to vyslúžili hlavne svojou atraktívnou a ofenzívnou hrou. Navyše zostali stále jediným tímom Niké SBL bez prehry a už majú aj dve výhry z paluboviek súperov. „Stále sme sebavedomí. Myslím si, že sa môžeme rovnať každému v tejto lige. Vždy však riešime len najbližšie stretnutie. Máme síce bilanciu 3-0, ale to neznamená nič, je len začiatok sezóny a my sa budeme zlepšovať,“ uviedol Buie.

Highlighty zo zápasu Inter - Lučenec:

Foto: Vladimír Dorňák