Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Zo sobotňajšieho programu 18. kola to bol jednoznačne najpútavejší a najvyrovnanejší zápas. Inter a Komárno si to vo férovej bitke rozdali o výhru. Dlho mali navrch „žlto-čierni“, ale po skvelej koncovke bral triumf nováčik. V správnom momente tak ukončilo čakanie na víťazstvo.

Oba tímy nastúpili v plnej sile, do domácej zostavy sa plnohodnotne vracia Michael Fusek a na strane hostí bol už k dispozícii aj Jorden Duffy, ktorý mal pôvodne v tomto stretnutí ešte pre trest stáť. Lepšie to po väčšinu času išlo bratislavskému tímu, ktorý si strážil vedenie. „Vyrovnaná bitka až do konca. Po ofenzívnej stránke sme nehrali zle, ale v obrane to bolo opäť z našej strany slabé. Vieme však, kde sa môžeme zlepšiť a na tom musíme pracovať,“ načal pozápasové hodnotenie domáci Džiugas Slavinskas.

Po troch prehrách za sebou sa chcelo Komárno výsledkovo zdvihnúť. Okrem Duffyho sa vrátil do zostavy Luka Gašič a najmä tréner Zlatko Jovanovič. Dlho však nevedeli nájsť recept na súpera. „Skoro celý zápas bol Inter vo vedení, nevedeli sme ich zlomiť. Od začiatku nám robilo problém ubrániť pick-n-roll, kde si to rozumne a rýchlo hráči Interu posúvali, a dávali ľahké koše. Po polčase sme trošku zmenili obranu, hrali viac agresívne a vyplatilo sa to, pretože všetko ide od defenzívy. Dôležité bolo ubrániť a sťažiť hru ich najlepším hráčom, čo sa nám po polčase podarilo,“ myslí si hosťujúci rozohrávač Branislav Pipíška.

Po takmer troch mesiacoch je späť v zostave Interu Michael Fusek. „Žlto-čierni“ sa postupne opäť zžívajú s reprezentantom Slovenska, miernou zmenou tak prechádza aj ich herný prejav. „Musíme si zvyknúť s ním hrať v obrane a v útoku. Má obrovský dopad na náš tím. S ním máme obrovský potenciál, ktorý ukážeme,“ vyhlásil Slavinskas.

IMG 8159 

Ešte v záverečnej štvrtine pri tom domáci viedli, päť minút pred koncom svietil na tabuli stav 73:67. Vtedy sa však zapla strelecká kontrolka na strane hostí a spolu s príkladnou defenzívou prišiel víťazný obrat, ktorý dokumentoval úsek 13:2. „Padli nám ťažšie koše a keď už sme sa dostali do vedenia, tak sme si ho udržali. Dôležité bolo, že sme ubránili hráčov Interu a následne ich potrestali premenenými košmi,“ povedal Pipíška. Mimoriadny prínos mal komárňanský navrátilec Jorden Duffy, s 27 bodmi bol najlepším strelcom tímu. „Jorden je náš líder. Bolo dôležité, že sa mohol vrátiť a pomôcť nám. Bolo vidieť aj v zápase, kedy zobral na seba pár útokov, keď sa lámal zápas a dokázal premeniť ťažké strely,“ pokračoval rozohrávač Komárna.

Interu odišla v nesprávnej chvíli streľba, na druhej strane dovolil súperovi pomýšľať na obrat. Ten napokon bol úspešný a tak z toho bola strata bodov. „Niekoľko minút sme sa trápili so streľbou. Ako povedal tréner, moc sme sa unáhlili a potom z toho plynulo niekoľko chýb v defenzíve. Duffy sa chytil, nevedeli sme ho zastaviť a rozhodol zápas,“ uviedol svoj pohľad na koncovku Slavinskas.

 IMG 8405

Komárno si tak viezlo po výsledku 87:80 z Pezinka mimoriadne dôležité dva body. Vďaka ním si poistilo druhé miesto a zároveň si stále udržalo odstup od dvojice Spišskí Rytieri a Lučenec. Navrátilci pomohlo k preklenutiu trojzápasového čakania na triumf. „Posledné zápasy sme nehrali najlepšie. Proti Interu sme vedeli, aký ťažký zápas nás čaká. Mali sme už tri prehry po sebe, takže aj po psychickej stránke je to pre nás dôležité. Čakajú nás ale ďalšie zápasy na domácej palubovke, treba už rozmýšľať nad nimi a pripraviť sa zodpovedne,“ dodal na záver Pipíška.

Highlighty zo zápasu Inter - Komárno:

Foto: Vladimír Dorňák