Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Lučencu to v tomto ročníku proti tímom z hornej polovice tabuľky nejde, z 8 zápasov uspeli do stredajšieho večera len v jednom prípade. „Pelikáni“ sa v správnej chvíli skonsolidovali a ako jediné družstvo v aktuálnej sezóne zvíťazili nad Levicami dvakrát. Proti lídrovi súťaže konečne ukázali svoj potenciál, Patriotov odzbrojili príkladnou defenzívou a opäť solídnou streľbou za tri body. 

Divácky atraktívne, to je už tradíciou v konfrontácii týchto dvoch tímov, aj keď v tomto prípade z toho nebola ofenzívna prestrelka. Po vyrovnanej prvej štvrtine prebrali iniciatívu nad zápasom Lučenčania. Podobne ako vo Svite, tak aj doma bola ich silnou zbraňou streľba za tri body. K tomu sa pridala aj defenzíva, prvý tím Niké SBL udržali len na 62 bodoch.

„Zápas začal vyrovnane, celá prvá štvrtina bola taká. V ďalšom priebehu sme sa celkovo zlepšili v obrane a v útoku sme sa dostávali do dobrých pozícií, z ktorých sme dokázali ťažiť. Streľba za tri body je určite jedna z vecí, z ktorých by sme chceli ťažiť, ale samozrejme chceme, aby bola naša hra vyvážená,“ zamyslel sa nad priebehom zápasu pivot Lučenca Ján Zorvan.

Patriotom chýbal pre stopku Boris Bojanovský, debut naopak absolvoval Obie Trotter. Levičania celkovo pohoreli v ofenzívnej činnosti, doplatili tiež na vysoký počet stratených lôpt. Iba chvíľkovo vedeli stiahnuť manko na jednociferný rozdiel, inak mal kontrolu nad zápasom domáci tím.

„Na úvod treba pochváliť Lučenec, boli na nás dobre pripravení. V druhej štvrtine sa strelecky chytili, ak sa nemýlim, tak dali v podstate šesť trojok po sebe. Všetko im padalo a my sme na to nedokázali nijako odpovedať. Trápili sme sa nielen v ofenzíve, ale aj v defenzíve. Naša hra je založená na obrane, od toho sa následne odvíja útok. V tejto činnosti sme nehrali vôbec dobre. Musíme hodiť túto prehru za hlavu, pripraviť sa na nasledujúci zápas,“ prezradil svoj pohľad levický Deshawn Freeman.

DSC 0041

„Pelikáni“ predviedli jeden z najlepších výkonov v sezóne, vďaka ktorému si upevnili v tabuľke tretiu pozíciu. Ich rival Spišskí Rytieri má síce na konte o dva zápasy menej, ale dvoma víťazstvami po sebe vytvorili na úradujúceho majstra mierny tlak. „Mali sme momenty, kedy sme hrali výborne, ale samozrejme mali sme aj slabšie chvíľky. Celkovo sme odohrali dobrý zápas. Každá výhra je pre nás po psychologickej stránke dôležitá. Dúfam, že na tento výkon nadviažeme už v sobotu v Prievidzi,“ vyhlásil Zorvan.

Levice tak našli po takmer troch mesiacoch a 12 ligových víťazstvách po sebe premožiteľa. A podobne ako na začiatku sezóny, tak aj v tomto prípade to bol po výsledku 62:76 Lučenec. Prvé miesto zatiaľ ohrozené nie je, v stredu zaváhalo aj druhé Komárno.

Program Patriotov je však v aktuálnom období dosť rozhádzaný, pre koronavírus nehrali minulú sobotu a to isté platí aj o najbližšom víkende. Previerkou pred domácim Final Four Slovenského pohára, tak bude úvodný štvrťfinálový zápas Alpsko-jadranského pohára. V česko-slovenskej konfrontácii narazia na Ústí nad Labem. „Verím, že teraz naštartujeme opäť víťaznú sériu. Je potrebné samozrejme zlepšiť ešte našu hru. Pozrieme si tento zápas, kde sme robili chyby,“ dodal na záver Freeman.

Highlighty zo zápasu Lučenec - Patrioti:

Foto: Branislav Gúgľava