• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dvojtýždňová prestávka sa na basketbalistoch Komárna podpísala. Druhý tím tabuľky mal proti Interu hrôzostrašný štart, ale postupom času sa dokázal vrátiť do boja o víťazstvo. V dramatickom závere rozhodla veľkosť lavičky. Zatiaľ čo domáci sa mohli oprieť o viacero produktívnych hráčov, tak hosťom evidentne došli sily. Tesný triumf 79:77 môže mať pre Komárno cennú hodnotu.

Domáci priaznivci nestačili byť v údive, čoho boli svedkami v prvej štvrtine. Inter sebavedomo premieňal takmer všetko, na čo siahol a po siedmich minútach mal dvojciferný náskok. Komárno sa výrazne trápilo, veď v prvej štvrtine zaznamenalo len 8 bodov. Nováčik sa dokázal neskôr otriasť, ale musel dobiehať výrazné manko na rivala.

„Nezačali sme práve najlepšie. Inter nás preskákal, na polčase bol v tomto ukazovateli rozdiel asi 15 doskokov. Hrali tvrdšie ako my, ale v druhom polčase sme zabrali a zastavili sme ich. Zlepšili sme doskakovanie, našu kolektívnu hru, rozdávali extra prihrávky, čo nám rozhodne pomohlo. Nebol to pekný zápas, bolo jasné, že v prvej štvrtine sa nevyhrá zápas. Postupne sme zlepšovali náš herný prejav, až prišla záverečná štvrtina. Tam sa nám podarilo získať víťazstvo na našu stranu,“ obzrel sa za stretnutím rozohrávač BC Jorden Duffy.

Inter opäť postrádal Timoteja Malovca, celý duel v podstate odtiahla šestica hráčov. Aj napriek týmto faktorom viedli „žlto-čierni“ po väčšinu času, až prišli posledné minúty zápasu. „Mali sme dobrý vstup do zápasu. Potom však prišli hluché momenty, ktoré však vyplývali z toho, že Komárno začalo stretnutie zle a chopilo sa tejto šance. Podarilo sa im zrovnať krok a od tej chvíle bol duel v podstate celý čas vyrovnaný. Oba tímy mali šancu vyhrať zápas. Na konci prišli z našej strany chyby, ktoré súper využil,“ vyjadril sa hosťujúci Jure Zubac.

273844188 5488561311170905 8808912661069684746 n

Zverencom trénera Zlatka Jovanoviča zabrali v správnom čase lídri, na čele s Jordenom Duffym. K nemu sa pridal hlavne Branislav Pipíška a Tyrell Johnson. Práve toto trio bolo strojcom víťazného obratu v štvrtej štvrtine. Domácim sa však po dvojtýždňovej prestávke nevyhli chyby, viackrát umožnili Interu dotiahnuť sa na rozdiel jedného útoku. V koncovke však preukázali pevnejšie nervy a lepšie rozhodovanie v útokoch. 

„Myslím si, že prestávka nám neuškodila. Práve naopak, pomohla nám, prišiel k nám nový hráč. Trochu sme mohli potrénovať. Rozhodla nezlomná vôľa, že chceme vyhrať. Je to pre nás ďalší krok správnym smerom. Prehry vždy zamrzia, ale snažíme sa na nich hľadať pozitíva. Tento triumf nás priblížil opäť o krok bližšie k nášmu hlavnému cieľu,“ myslí si Duffy.

Inter v koncovke vykresal nádej na triumf, ale na juhu Slovensku napokon neuspel. Bratislavský celok tak nevyužil možnosť priblížiť sa Spišským Rytierom, ktorí sú momentálne na štvrtej priečke. Ešte ich podľa všetkého čaká tuhý boj o piatu priečku. „Na konci nám chýbala energia, hrali sme v užšej rotácii, ako tomu obvykle býva. Bol to jeden z rozhodujúcich faktorov. Nemali sme takú energiu, s akou sme hrali počas väčšiny duelu,“ zhodnotil Zubac koncovku zápasu.

Highlighty zo zápasu Komárno - Inter:

Foto: Karol Scholtz