• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V priebehu piatich dní to nemohli byť dva odlišnejšie zápasy. Sobota priniesla drámu so šťastnejším koncom pre Svit, streda jednoznačný priebeh pre Lučenec. Zverenci trénera Daniela Sokolovskeho sa evidentne poučili z posledného vzájomného duelu a odmenou je zvládnutie úvodného kroku na ceste za semifinále.

„Pelikáni“ nepripustili ďalšie domáce zaváhanie, v tomto prípade mohlo byť už totiž fatálne a pokojne sa mohli pred vlastnými fanúšikmi predstaviť naposledy v tejto sezóne. Triumf o 27 bodov (88:61) sa zrodil najmä v druhom polčase. „Cítili sme sa dobre, lepšie sme boli skoncentrovaní. Veci, ktoré sme potrebovali napraviť, v porovnaní so sobotou, sme vo veľkej časti zvládli. Poučili sme sa z chýb, ktoré nás stáli naposledy víťazstvo,“ povedal 11-bodový hráč Lučenca Dalan Ancrum.

Sviťania síce nabrali v prvom polčase dvojciferné manko, ale v 22. minúte prehrávali už len o bod - 39:40. To bolo okrem úvodu najbližšie, kedy boli k víťazstvu. Potom prišla 14-bodová šnúra domácich, po ktorej už neprišla žiadna výraznejšia odpoveď od hostí. „Bol to ťažší zápas, v play off už ide o všetko. Začiatok sme zachytili pekne, hrali sme vyrovnane, ale súper potom prešiel do zónovej obrany, do ktorej sme nevedeli skórovať. Mali sme tiež veľmi veľa strát, to musíme v ďalšom zápase čo najviac obmedziť,“ myslí si hráč Iskry Jakub Mokráň.

Od 22. minúty do záveru to bola spanilá jazda Lučenčanov, na palubovke jasne dominovali. Vyzeralo to tak, že žiaden scenár zo soboty sa už nezopakuje. Vo všetkých kľúčových ukazovateľoch boli lepším tímom a prvý bod v sérii si právom vybojovali. „Pripravovali sme sa na nich celý čas. Všetko sme o nich vedeli. Kľúčom bolo vrátiť sa k našim pravidlám v defenzíve. Každý sa potrebuje správne rozhodnúť v útoku, čiže keď sa k tomu pridala defenzíva, tak to v ofenzíve bolo ľahšie,“ myslí si Ancrum.

DSC 1123 

Bronzový tím z predchádzajúceho ročníka je tak na pokraji predčasného konca sezóny. Doma podľa Mokráňa vie, čo musí pre vyrovnanie urobiť: „Musíme sa pripraviť na zónovú obranu a obmedziť straty, pretože s toľkými stratami Lučenec nezdoláme. Tiež musíme lepšie komunikovať v obrane byť plne koncentrovaní. Dáme do toho všetko a verím, že to na domácej palubovke s našimi fanúšikmi zvládneme a predĺžime sériu.“

Lučenec má v tom jasno, ak má v pláne bojovať aj naďalej o double. „Musíme byť samí sebou. Vieme, čo máme urobiť. Treba vyjsť na palubovku a ukázať to,“ jasne sa vyjadril Ancrum.

Higlighty zo zápasu Lučenec - Svit:

Foto: Lukáš Droppan