Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Včerajšou dohrávkou sme uzavreli aj 13. kolo. Ktorý výkon nás zaujal najviac?

Osobnosť kola

Štvrté víťazstvo zverencov Petra Semana malo výrazný rukopis v podobe Filipa Pejovica. Srbský legionár nezliezol ani na sekundu z palubovky, proti Karlovke premenil až šesť trojkových pokusov, celkovo nazbieral 24 bodov, ku ktorým pridal aj 10 doskokov, čím len potvrdil zaradenie medzi najlepších hráčov súťaže. Dobrú mušku ukázal pod Tatrami aj komárňanský Filip Halada, ktorý prispel k výhre lodiarov 20 bodmi a 4 doskokmi. Prievidza dosiahla najvyššie víťazstvo v sezóne, z tohto zápasu nás najviac zaujal Jaytornah Wisseh, do štatistík si zapísal za 20 minút celkovo 16 bodov, 2 doskoky, 6 asistencií a 3 zisky.

 

Slovenský hráč kola

O kvalitách Radoslava Rančíka sme už nie raz písali a naše slová sa potvrdili v stretnutí proti Košiciam. Bývalý slovenský reprezentant nasúkal košickým býkom 34 bodov, doskočil až 12 lôpt a rozdal tri asistencie, čím sa jeho užitočnosť dostala na hodnotu 40. Svoj najlepší tohtosezónny výkon predviedol aj Ivan Židzik z Karlovky. Jeho 16 bodov, 10 doskokov a 2 zisky však nestačili na víťazstvo proti Nitre. Ani krídelník Svitu Peter Pipíška sa netešil z výhry, ale 17 bodov, 2 doskoky a 4 asistencie nie sú tiež zlým individuálnym výkonom.

 

Šiesty hráč kola

Prievidza potvrdila, že každý z 12-člennej zápasovej súpisky má svoju kvalitu. Milan Stanojevič strávil proti Spišiakom na palubovke len 17 minút, ale jeho 13 bodov, 7 asistencií a 6 ziskov hovorí za všetko. Zahanbiť sa nenechal ani jeho tímový kolega Mike Rostampour, ten si pripísal 18 bodov, 10 doskokov a 2 asistencie. K víťazstvu Svitu nepomohol ani Rilwan Bakare a jeho 15 bodov, 7 doskokov a 2 asistencie.

 

Strelec kola

Najviac to v tomto kole padalo Radovi Rančíkovi, autorovi 34 bodov. Druhú najlepšiu mušku mal nitriansky Filip Pejovic, ktorý zaznamenal 24 bodov.

 

Najlepšia päťka kola

Rozohrávačský post sme tentoraz rezervovali Wissehovi, krídla by sme obsadili Haladom a Pipíškom, pod košom by hrala dvojica Rančík a Pejovic.

FOTO: RASTISLAV BÚGEL