• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Spišskí Rytieri suverénne využili výhodu, ktorú si vybojovali v prvom zápase série s Interom Bratislava. Úradujúci majster dokonale otupil na domácej palubovke ofenzívne zbrane „žlto-čiernych“, postup medzi najlepšiu štvorku spečatil dominantným triumfom o 38 bodov. Odmenou je tak nielen živenie sna o obhajobe, ale hlavne dlhší čas na prípravu na stretnutia proti Leviciam.

„Novovešťania“ sa poučili zo stretnutia v Pezinku, síce úvodné minúty patrili hosťom z hlavného mesta, ale následne prebrali iniciatívu oni. Už v druhej štvrtine preklopili svoj náskok cez dvojcifernú hodnotu a postupom času ho ešte zvyšovali. „Podľa výsledku to vyzerá tak, že to bol jednoduchý zápas. Ja som to tak nevnímal. Naše víťazstvo sa nerodilo ľahko. Rozdiel medzi prvým a druhým zápasom bol v tom, že sme si tentoraz náskok strážili lepšie a Inter sme nepustili k návratu. Určite sme sa poučili aj z prvého duelu a tentoraz nám aj v druhom polčase fungovala obrana aj útok,“ zhodnotil cestu za využitím postupového mečbalu rozohrávač Rytierov Dalibor Hlivák.

Inter pricestoval v podstate najsilnejšej možnej zostave, okrem avizovanej absencie Timoteja Malovca pre povinnosti na turnaji Adidas Next Generation. Ale nadviazať na takmer dokonalý comeback zo záveru duelu v Pezinku, sa im vôbec nepodarilo. Na východe to nebolo ani zďaleka také sebavedomé družstvo, ktoré si vybojovalo štvrté miesto po základnej časti.

„Všetko sa to začalo našou domácou prehrou. Po nej sme si verili oveľa menej a ani psychicky sme tento duel nezvládli. Nezačali sme zle, ale potom sme prepadli. Spišská Nová Ves hrala oveľa lepšie ako my, bola agresívnejšia a vyhrala zaslúžene. Bola to veľmi náročná sezóna z viacerých faktorov. Pre mňa je toto vypadnutie určite sklamaním,“ povedal tréner Interu Oleg Meleščenko.

IMG 8331

Na jeho zverencov sa v nesprávnej chvíli zosypali početné zranenia, ktoré neskôr mali vplyv aj na konečné výsledky zápasov. Tréner našej reprezentácie dokázal nájsť na tejto situácii pozitíva: „Zdravotné problémy v našom družstve mali aj jednu pozitívnu stránku, tým bolo väčšie zapojenie našich mladých hráčov. Majú veľkú perspektívu. Je len na nich, ako nadobudnuté skúsenosti zúročia. Čas ukáže, ako im táto sezóna pomôže v ich napredovaní. Záleží to aj na nich, ako budú chcieť ďalej na sebe pracovať.“ 

Úradujúci majster si splnil svoju prvú úlohu, i keď vstupoval do play off bez výhody domáceho prostredia. V súboji o finále má opäť tieto tromfy v rukách súper, ale ako sa ukázalo v prvom kole, nemusí to hrať vôbec významnú rolu. Už v semifinále sa dočkajú fanúšikovia súbojov Spišských Rytierov a Patriotov Levice. Mnohí majú ešte v čerstvej pamäti koncovku z rozhodujúceho finálového zápasu, preto nás rozhodne čaká atraktívna séria.

„Levice celý ročník ukazujú, že majú kvalitný tím a hrajú dobre. Máme s nimi v tejto sezóne bilanciu 0-4, tak verím, že túto negatívnu bilanciu čo najskôr zmeníme. Verím, že môžeme s Levicami rovnocenne bojovať o finále. Play off je iná súťaž. Kto vychytí v závere sezóny najlepšiu formu, ten sa môže na konci súťaže najviac tešiť,“ myslí si Hlivák.

Highlighty zo zápasu Spišskí Rytieri - Inter Bratislava:

Foto: MB