Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Prvá konfrontácia Prievidze s Lučencom v rámci nového ročníka by sa dala charakterizovať ako jazda na húsenkovej dráhe. Tím z hornej Nitry dlhé momenty viedol komfortným náskokom, aby napokon v priebehu jednej štvrtiny o všetko prišiel. Ich fanúšikovia mali v hlavách katastrofické scenáre o ďalšej prehre, ale napokon Prievidza druhú domácu prehru odvrátila. Vicemajster sa naproti tomu zatiaľ hľadá, ako jediný zostal v lige bez výhry.

Prievidza zapracovala na nedostatkoch, ktoré ju stáli výhru proti Handlovej. Oveľa lepšia útočná produktivita a najmä koncentrovanejší výkon, to boli základné kamene domáceho úspechu. Už v prvom polčase bolo vedenie dvojciferné, ale v tretej štvrtine sa Lučencu podarilo všetko zmazať. 11-bodová šnúra pomohla a potom sa už cesta za prvým víťazstvom (85:79) v sezóne dala kontrolovať.

„Som veľmi rád, že sme tento zápas zvládli. Trochu sme odčinili domácu prehru proti Handlovej. Dobre sme začali, ale po polčase prišiel menší výpadok, ktorý nás stál vedenie. Stalo sa nám to aj predtým s Handlovou, opäť sa to zopakovalo. Takýchto chýb sa musíme do budúcna vyvarovať. Mali sme veľa strát, robili sme nejaké chyby. Musíme na tom popracovať, aby sa to neopakovalo. Natrénované máme, aj preto sme s Lučencom dokázali odvrátiť aj situáciu, keď sa na krátko dostali do vedenia,“ zhodnotil priebeh stretnutia kapitán BC Marek Jašš.

DSC 1696 

Tretie miesto na Federálnom pohári dodávalo fanúšikom Lučenca pred sezónou optimizmus. Ligová realita zatiaľ tak priaznivá nie je, najskôr zaváhal v repríze finále s Levicami a na to prišla možno nečakaná prehra v Prievidzi. Herne sa „pelikáni“ hľadajú, čo potvrdzujú aj slová Lukáša Boleka: „Začali sme celkom dobre, ale potom sa zopakoval scenár z domáceho zápasu proti Leviciam. Je potrebné ale povedať, že Levice a Prievidza sú úplne iný súper. Nehrali sme to, čo nám väčšinou vychádza, hrali sme niečo, s čím sa nemôžeme prezentovať. Keď sme hrali rýchlo a agresívne, tak sme sa v tretej štvrtine dostali do vedenia. Potom však prišiel útlm, domáci nám ušli a do konca stretnutia sme už nestihli ich náskok dostihnúť.“

Prievidza necháva zabudnúť na nevydarený minulý ročník, v ktorom si účasť musela uhájiť v baráži. Ako sa v rozhovoroch viackrát prezentovalo, kolektív trénera Krunoslava Krajnoviča potrebuje čas, aby vyladil svoju hru k spokojnosti. Vstup do sezóny to zatiaľ z polovice ukázal. „Tréner je s nami od minulého decembra, ukazuje sa jeho dlhodobejšia práca. Posun vidím v obrane, keďže v minulej sezóne sme dostávali často vyše 90 bodov, teraz je to iné, vyzerá to lepšie. Stále je na čom pracovať, ale je vidieť zlepšenie,“ myslí si Jašš.

DSC 3080

Už po dvoch odohraných kolách sa každý dočkal úspechu, až na Lučenec. Liga je stále len na začiatku, vicemajster tak zatiaľ nepanikári, ale uvedomuje si, že situácia nie je ideálna. „Nebudem klamať, do Prievidze sme išli s jasným cieľom, vyhrať. Zápas sme nezvládli, situácia je teraz pre nás nepríjemná. Sme 0-2, je to však v našich rukách, liga sa začína. V nedeľu hostíme Handlovú, nad ktorou jednoducho musíme vyhrať,“ vyhlásil Bolek.

Highlighty zo zápasu Prievidza - Lučenec:

Foto: Lukáš Droppan