Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Z Vietnamskej sa stáva nedobytná pevnosť, na ktorej si vylámalo zuby ďalšie družstvo. Ofenzívne ladené Komárno sa v nesprávnej chvíli strelecky odmlčalo, čo Inter využil k už štvrtému domácemu víťazstvu (55:48) za sebou a potvrdeniu skvelého vstupu do sezóny.

Kto čakal v sobotu podvečer v hlavnom meste strelecké hody, tak sa nedočkal. Inter a Komárno nenaplnili svoj potenciál v tomto smere, ukázala to aj konečná úspešnosť streľby – 28% na oboch stranách. Nebola však núdza o bodové šnúry, v jednej chvíli mali navrch domáci, aby neskôr boli bližšie k úspechu hostia.

„Očakávali sme, že v zápase padne málo bodov. Obrana bola vcelku obstojná, ale v útoku to nebolo ono. Podobne nepresvedčivo sme hrali v útoku v Prievidzi. Držíme loptu príliš dlho, robíme zbytočné straty. V poslednej štvrtine sme viedli aj o 7 bodov, ľahko prídeme o takýto náskok, nedokážeme skórovať, súperovi sa podaria nejaké akcie a už je to pre nás zlé. Nedokážeme zvládať závery vyrovnaných zápasov. Neviem presne v čom to je, ale zásadne je problém v útoku,“ myslí si kapitán Komárna Martin Danielič.

Necelých 8 minút do konca viedlo Komárno 45:38, ale vtedy sa Inter nadýchol k rozhodujúcej šnúre. Až do samotného záveru dovolili súperovi tri body, sami ich zaznamenali až 17 a svoje domáce prostredie si opäť raz postrážili. "V poslednej štvrtine sa nám najskôr nedarilo. Po oddychovom čase sme sa však vzchopili, ukázali sme charakter, zabojovali sme, múdro sme zvládli záver a tešíme sa z ďalšej domácej výhry. Treba spomenúť aj to, že sme mali veľa doskokov, čo ukazuje, že sme bojovali celý zápas. Rôzne úseky v hre boli spôsobené aj tým, že neudržíte 40 minút hrať takú kvalitnú a tvrdú obranu ako chcete,“ prezradil rozohrávač Interu Goran Bulatovič.

IMG 0239

Ako sme nedávno Komárno chválili, najmä po cennom víťazstve v Kolíne alebo doma nad Lučencom, tak v lige evidentne ešte nenašlo správny recept na dlhodobú konsolidáciu svojich výkonov. V Prievidzi zaznamenalo 50 bodov, v hlavnom meste ešte o dva body menej. Čím to je? „Celkovo máme výkyvy výkonov. Budeme to musieť stabilizovať. Musíme si vstúpiť do svedomia a opýtať sa, čo robíme zle. Keď nám nevyjde jeden-dva útoky, byť naďalej pokojný a zahrať niečo, čo máme natrénované. Zbytočne neimprovizovať, keď sa nedarí. Verím, že sa to zlepší,“ odpovedal Danielič.

Inter naproti tomu rieši príjemné „starosti“. Tím, u ktorého ešte v lete hrozilo neprihlásenie do Niké SBL, je momentálne v tabuľke na druhom mieste a v prechodnom domove na Vietnamskej má bilanciu 4-0. Po obrovských zmenách v kádri je jasné, že „žlto-čierni“ to opäť raz dokázali správne spojiť do jedného celku.

"V hale na Vietnamskej ulici sa cítime veľmi dobre, darí sa nám tu. Možno je to aj tou blízkosťou publika k palubovke. Cítime viac podporu v menšej hale. Štyri výhry to potvrdzujú. Každá výhra nám pridáva viac sebavedomia, čo je dôležité, lebo máme veľmi mladý tím. Verím, že už v najbližšom čase vyhráme aj vonku,“ vyjadril sa na záver Bulatovič.

Foto: Vladimír Dorňák