• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Inter Bratislava prelomil 6-zápasovú sériu prehier, keď na svojej palubovke zdolal Prievidzu 63:60. „Žlto-čierni“ naposledy vyhrali, zhodou okolností v Prievidzi, v posledný novembrový deň. Čakanie na víťazstvo v Niké SBL tak trvalo viac ako mesiac. Ani tentoraz to nemali jednoduché, keď súperovi dovolili z 19-bodového náskoku znížiť na rozdiel jedného bodu a napokon sa museli strachovať o výhru.

Inter začal tak, ako keby ho nejaká séria prehier neťažila. Nad Prievidzou viedol v prvej štvrtine 17:4, neskôr dokonca aj o 19 bodov a dlho to nevyzeralo tak, že by sa musel strachovať o výsledok. Opak bol pravdou. „To, že sme prelomili našu sériu prehier znamená určite veľa. Aj v závere sme sa ešte museli strachovať o výsledok. Bolo to spôsobené práve tým, že sa nám nedarilo urobiť na ihrisku to, na čom sme sa dohodli. Problém je aj v tom, že hráči z lavičky zatiaľ nedokážu pomôcť našim lídrom, aby si oddýchli viac. Na konci sú potom naši lídri na konci zápasu unavení. Nie je to ľahké, máme mladý tím. Dôležité je, že sa podarilo vyhrať. Dúfam, že sa odrazíme k ďalším výhram,“ hodnotil zápas domáci tréner Danilo Rakočevič.

Prievidza sa v ďalšom priebehu z hrozivého začiatku pozviechala, ale o nádej na úspech v hlavnom meste zabojovala hlavne v poslednej 10-minútovke. Prečo nevyšiel hosťom vstup do stretnutia? „Týždeň sme sa pripravovali na to, čo chceme s Interom hrať a dopadlo to takto, že sa nám nepodarilo zachytiť úvod stretnutia. Mali sme slabé doskoky, neboli sme trpezliví v útoku, v prvom polčase sme z desiatich pokusov nepremenili ani jednu trojku. Takto nemôžeme vonku hrať. Doháňať súpera vás potom stojí veľa síl. Pozitívom je, že sme sa do zápasu dokázali vrátiť a mali sme dva trojkové pokusy, ktoré nás mohli dostať do predĺženia,“ odpovedal šéf prievidzskej lavičky Krunoslav Krajnovič.

IMG 2588

Z celkom jasného zápasu to bola v závere patričná dráma. Prievidza mala dva trojkové pokusy na to, aby vyrovnala stav stretnutia, ale lopta si cestu do koša nenašla. „Mladí hráči musia čítať veci lepšie. Je to však proces a nie je veľa času na zlepšovanie tejto činnosti. Hráči musia byť viac koncentrovaní, musíme sa tomu ešte viac venovať na tréningoch. Druhá polovica zápasu v Bratislave už bola z našej strany lepšia. Od toho sa musíme odraziť. Stále sa snažím hľadať pozitíva. Som tvrdý, trvám na niektorých veciach, hráčov povzbudzujem, ale keď robia chyby, aj korigujem. Keď hráme kolektívne, môžeme sa presadiť, bolo to vidieť aj v zápase na palubovke Interu,“ myslí si Krajnovič.

IMG 2543

Domáci reagovali na negatívne výsledky zmenami základnej zostavy, ustálenie prišlo v Leviciach a v rovnakom zložení odštartovali aj zápas s Prievidzou. Rakočevič na záver vysvetľuje, prečo k tomu prišlo: „Kvôli rotácii sme sa trošku snažili zmeniť základnú zostavu, aby sme v ďalšom priebehu mohli využívať väčšiu rotáciu. Keď nie je na ihrisku Tomas Zdanavičius strácame našu silu, plynulosť. Podobne je to aj s J.P. Moormanom. Možno sa to zlepší, keď sa vyzdraví Róbert Hudec. A verím, že aj Jack Hemphill sa viac zžije s tímom a bude sa zlepšovať.“

Foto: Vladimír Dorňák