• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Športová rivalita Spišských Rytierov a Patriotov Levice prináša čoraz atraktívnejšie zápasy, čo sa ukázalo aj pred televíznymi kamerami. Súboj prvého s druhým, mnoho bodov na oboch stranách, viacero parádnych akcií a hlavne triumf domácich. „Novovešťania“ si tým potvrdili post lídra Niké SBL a víťaznú sériu rozšírili už na úctyhodných 7 zápasov.

Rytieri nastúpili s veľkým odhodlaním konečne premiérovo v tejto sezóne zdolať svojho tabuľkového rivala. A od začiatku sa to zverencom trénera Tea Hojča darilo, prvú štvrtinu vyhrali o 8 bodov a na polčase mali 17-bodový náskok. „Myslím si, že za posledné dva roky sme čo to proti sebe odohrali. Bola to dobrá reklama pre slovenský basketbal, ako aj pre fanúšikov jedného alebo druhého tábora. Vedeli sme proti komu nastupujeme, snažili sme sa poctivo pripraviť a nenechať si ujsť začiatok, ako tomu bolo v predošlých dvoch zápasoch tejto sezóny. Celkovo sme mali dobrý začiatok a prvý polčas, hrali sme s dobrou energiou a posúvali si loptu. Vedeli sme, že keď si súper s takou kvalitou, ako majú Levice, vytvorí náskok, tak sa veľmi ťažko vracia do zápasu,“ povedal po víťazstve domáci Viktor Juríček.

Levice si opäť museli poradiť bez Borisa Bojanovského, jeho absencia na Spiši bola tentoraz citeľnejšia, ako by si tím želal. James Padgett ho síce patrične zastúpil, ale celkovo Patrioti nemali pod košom takú silu, ako by chceli. Keď sa k tomu pridala horšia streľba, tak výsledkom bolo, že dlho nemohli pomýšľať na úspech.

„Ťažký zápas, nevedeli sme v ňom niektoré veci urobiť v náš prospech. Na začiatku sme prirýchlo strieľali, čo bol problém. V druhej štvrtine si myslím, že sme sa prispôsobili ich hre, čím sa to stalo pre nás náročnejšie. Po prestávke sme chceli niečo urobiť, ale vždy mal súper odpoveď,“ poskytol svoj pohľad Padgett.

DSC 3963

Spišská sa vysporiadala aj s núteným posadením Michaela Fuseka na lavičku pre vysoký počet faulov. Viac ako dokonale ho zastúpil Vlatko Granič, duel zakončil s 21 bodmi a 15 doskokmi. V štvrtej štvrtine síce prišlo z ich strany poľavenie, čím dali súperovi miernu nádej na obrat, ale ďalšie víťazstvo si už nenechali zobrať z rúk.

„Snažili sme sa využiť, že miestami nastúpili s malou zostavou. Granič doniesol z lavičky obrovskú energiu a z toho čerpalo celé družstvo. V druhom polčase znova prišiel výpadok, s čím máme v niektorých zápasoch problém. Myslím si, že o motivácii nie je treba hovoriť, či už z našej alebo z levickej strany. Chceli sme vyhrať predovšetkým pred našimi fanúšikmi, ktorí nás prišli podporiť,“ uviedol Juríček.

DSC 3725

Zvrat v zápase tentoraz hosťom nevyšiel, výsledkom bola už 6. prehra v sezóne a opätovné vzdialenie od lídra súťaže. „Na konci mali veľa útočných doskokov a bodov z druhých šancí. Toto musíme limitovať, plus musíme hrať náš basketbal,“ myslí si Padgett. Spišská je tak na ligovom výslní, ale je jasné, že teraz budú všetci na ňu ešte viac motivovaní. „Z každej výhry sa tešíme, ale zostávame nohami na zemi. Každé stretnutie je iné, každý môže prekvapiť. My sme po dlhej dobe kompletní, verím, že to tak zostane. Zatiaľ nemožno hovoriť o žiadnom úspechu, už v sobotu nás čaká ďalší zápas,“ uzatvoril hodnotenie zápasu Juríček.

Foto: Lukáš Droppan