• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Kto začne prvé kolo play off doma? Tri tímy bojujú o túto výhodu a 26. kolo priniesol stret dvoch z nich – Lučenca a Komárna. A bola z toho dráma do poslednej sekundy. Šťastena sa v tomto prípade usmiala na „pelikánov“, výhra 62:61 bola už štvrtá za sebou a v tabuľke ich vyniesla na 4. miesto.

Strelecké hody to teda rozhodne neboli, v hre boli viac ako len 2 body do tabuľky, preto to bol tak vyrovnaný súboj. Ani jeden z tímov neviedol viac ako o 7 bodov, po dobrom začiatku hostí, boli drvivú väčšinu času bližšie k výhre domáci. „Podali sme kolektívny výkon. Kľúčom k výhre bola naša dobrá obrana a jej intenzita. V závere sa šťastena priklonila na našu stranu. Ale myslím si, že sme boli počas celého zápasu o kúsok lepším tímom. Bojovnosťou sme dokázali nahradiť aj nejakú našu neskúsenosť. Verím, že takto budeme pokračovať. Máme aj priestor na zlepšovanie sa,“ uviedol tréner Lučenca Nenad Miloševič po ďalšej výhre svojho družstva.

Prirodzene, pri pohľade na konečný rezultát bolo jasné, že Komárno sa nemohlo oprieť o svoju silnú zbraň – streľbu za tri body. Šancí na výhru mali niekoľko, napríklad aj posledný útok bol v ich moci. Miljan Markovič úspešný nebol, v Lučenci z toho bola nešťastná prehra o 1 bod. „Myslím si, že tento zápas už spĺňal parametre play off. Rozhodlo trochu viac chýb na našej strane, aj v útoku sme mali nejaké unáhlené rozhodnutia. V obrane musíme hrať tvrdšie. Do každého zápasu ideme s tým, že chceme vyhrať. Samozrejme, že cieľom je čo najlepšie umiestnenie po základnej časti. Bojujeme o štvrté miesto. V Lučenci sme si to trochu skomplikovali. Dôležitý zápas nás čaká v stredu proti Interu na domácej palubovke,“ myslí si krídlo BC Samuel Volárik.

IMG 98

„Diabli“ mohli doplatiť na to, že sa v stredu predstavili vo Viedni v semifinále Alpsko-jadranského pohára, ale podľa Volárika to vôbec nemalo vplyv na stretnutie v Lučenci: „Sme zvyknutí hrať v systéme streda-sobota. Skôr rozhodlo to, že sme v závere nevedeli z viacerých útokov zaznamenať kôš. Aj keď obrana bola dobrá, ale riešenia v útočnej fáze neboli optimálne. Aj preto sme prišli v závere o nejakú výhodu a napokon sme prehrali.“

Radosť zavládla na lučeneckej strane. Motto „počítajte s nami“ naberá čoraz viac na realite, štvrtá výhra za sebou aktuálne znamená 4. miesto v tabuľke a v prvom kole play off prípadnú výhodu domáceho prostredia na úvod a na rozhodujúci duel. „Nie je pre nás najpodstatnejšie, či skončíme na štvrtom, piatom alebo šiestom mieste. V prvom kole play off sú tímy vyrovnané, možno ani domáca palubovka nemusí byť až takou výhodou, ako si mnohí myslia. Môže aj zväzovať ruky. My sme to zažili v semifinále Slovenského pohára, keď sme neboli uvoľnení v súboji so Svitom. Dôležité je, aby sme predvádzali basketbal aký chceme. Dôraz kladieme aj na obranu. V súboji s Komárnom sme odohrali aj v tomto aspekte dobrý zápas. Som rád, že sme vyhrali. Verím, že na záverečný zápas základnej časti s lídrom zo Spišskej Novej Vsi nás bude podporovať plná hala,“ uviedol Miloševič.

Foto: Lukáš Droppan