Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Začiatok zápasu Komárna s Lučencom bol presne v duchu toho, že by malo ísť o najvyrovnanejšiu sériu pri pohľade na umiestnenie tímov po základnej časti. „Diabli“ však sfúkli „pelikánov“ neuveriteľnými 20 trojkami a v závere ešte komfortne mohli pošetriť sily, pretože doma zvíťazili až prekvapivo hladko – 93:68.

O Komárne sa vie, že sa pod taktovkou trénera Zlatka Jovanoviča špecializuje hlavne na streľbu z diaľky, ale asi ani on sám neočakával, čo predvedú jeho hráči v úvodnom stretnutí prvého kola play off. Už v prvom polčase mal jeho tím jasnejšie navrch, po prestávke sa to zmenilo v podstate na domácu exhibíciu. Mimochodom, 20 úspešných pokusov je vyrovnaním najlepšieho počinu od sezóny 2013/2014. Totožný nástrel predviedli ešte Levice 4. decembra 2021 vo Svite.

„S tým, ako sa nám podarilo zahrať prvý zápas play off, sme veľmi spokojní. Darilo sa nám útočne a aj v obrane. Zaznamenali sme 20 trojok, keď sa vám to podarí, tak môžete len ťažko prehrať. Hrdí sme aj na našu obranu, ak by sa záver len nedohrával, možno by sme udržali Lučenec na 60 bodoch, čo je pekná vizitka. Uvedomujeme si, že je to len prvý krok k postupu. Ešte musíme spraviť ten druhý a boli by sme radi, ak by to bolo už v stredu v Lučenci,“ prehlásil kapitán Komárna Martin Danielič.

Lučenčania išli do play off s najdlhšou sériou ligových víťazstiev, ale na juhu Slovenska mal ich výkon ďaleko od ideálu. Najmä v druhom polčase celkom ľahko ponúkli súperovi zisk prvého bodu v sérii. „Úvod zápasu bol z našej strany v poriadku. Postupne sa však Komárnu začala dariť lepšie streľba. My sme nedali niektoré ľahšie pozície, domáci skórovali a my sme sa ich snažili rýchlo dostihnúť, ale neboli sme úspešní. Náskok sa týmto zvyšoval a už bolo veľmi zložité rozbehnutý domáci tím, podporovaný fanúšikmi, zastaviť. Všetky veci, čo sme mali pripravené, sme potom neplnili. Nedokázali sme zostať koncentrovaní 40 minút,“ uviedol kapitán Lučenca Lukáš Bolek.

kn luc play 1

V sobotu sa tak potvrdilo to, čo v tejto sezóne do bodky zatiaľ platí. Stretnutia Komárna s Lučencom končia víťazne vždy pre domáci tím. V tomto prípade je úspech o čosi cennejší, pretože „diablov“ priblížil k zopakovaniu semifinálovej účasti. „Do Lučenca ideme s tým, aby sme zopakovali výkon z domácej palubovky. Sám neviem, v čom je taký markantný rozdiel, že na ihrisku súpera sme dvakrát prehrali, aj keď sme ho na domácej palubovke už trikrát jednoznačne zdolali. Lučenec musíme v stredu udržať pod 70 bodmi. Ak sa to podarí, máme šancu vyhrať. Chceme hrať agresívne, rýchlo, aj za cenu toho, že sa niečo nepodarí. Hrať do postavenej obrany je proti Lučencu zložité. V prvom zápase play off sa nám to darilo, v druhom to bude, dúfam, podobné,“ vyhlásil Danielič.

Tlak sa presúva prirodzene na stranu vicemajstra, ktorý v stredu má jednoznačný cieľ – odvrátiť koniec sezóny už v prvom kole play off. Prvým krokom bude čo najrýchlejšie zabudnúť na zápas v Komárne a v domácom prostredí ukázať, prečo v ňom dokázali zdolať aj také tímy, ako sú Spišskí Rytieri alebo Levice.

kn luc play 3

„Musíme si uvedomiť, že aj prehra vysokým rozdielom neznamená nič iné, len stav 0:1. Skóre v jednotlivých dueloch nehrá žiadnu rolu. Hráme teraz doma, sme trochu pod tlakom, cieľ je však jasný, vrátiť sériu do Komárna. A tam by sme radi dokázali, že vieme zahrať aj na palubovke súpera,“ sebavedomo oponoval Bolek.

Foto: Karol Scholtz