Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Papierovo najvyrovnanejšia séria sa napokon zmenila na exhibíciu jedného družstva. Stretnutia Komárna s Lučencom mali v podstate totožný scenár, po ako-tak vyrovnanom polčase, dupli „diabli“ na plyn a výsledkom boli jednoznačné víťazstvá. Postupový triumf o 24 bodov v Lučenci znamenal pre domácich záver, aký si rozhodne neželali.

V tomto prípade to nebola až taká výrazná komárňanská trojková kanonáda, v prvom polčase mal Lučenec často navrch. Vedenie si však nedokázal udržať a postupom času prebral iniciatívu súper z Komárna. „Oba zápasy sme začali dobre, ale potom sme nedokázali vrátiť do stretnutia. Komárno dobre strieľalo, čo podľa mňa bolo rozhodujúce. Bojovali sme, ale nestačilo to na výhry,“ uviedol svoj pohľad hráč Lučenca Vasilije Kneževič.

Klub z juhu Slovenska strieľal opäť s vysokou úspešnosťou (43% za tri body) a hlavne bez problémov prečkal aj domáci tlak. Už počas tretej štvrtiny odskočil na 20 bodov a potom si to v podstate pohodlne kontroloval. „Veľmi podobný zápas tomu prvému. Lučenec začal dobre, ale agresívnou obranou a dobrými myšlienkami v útoku, sme si už do polčasu vybudovali náskok a v tretej štvrtine sme ich zlomili. Lučenec mal dobré družstvo, ktoré nemožno zdolať hneď v úvode, ale my sa od zápasu k zápasu zlepšujeme vo fyzickosti. Streľba za tri body bola slušná, ale nebola kľúčom. Tým bola podľa ma defenzíva v oboch stretnutiach,“ prezradil s 22 bodmi najlepší strelec stretnutia Vuk Djordjevič.

DSC 0003

Lučenec tak nenadviazal na najúspešnejšiu sezónu v klubovej histórii, v aktuálnom ročníku zostal napokon s prázdnymi rukami. Ako hostiteľ Slovenského pohára skončil v semifinále, v Niké SBL prišla stopka už v prvom kole play off. „Pelikáni“ napriek všetkým okolnostiam šli do vyraďovačky s vynikajúcou formou – 6 víťazstiev za sebou. Ako sa však hovorí, play off je iná súťaž, čo sa ukázalo v sérii s Komárnom. „Aj napriek všetkému sme mali skončiť lepšie, ale v niektorých stretnutiach sme nemali šťastie,“ myslí si Kneževič.

Komárno môže byť na druhej strane spokojné, opäť po roku sa totiž zapojí do bojov o medaily, čo je pre stále nový klub skvelá vizitka. Je už aj jasné, proti komu to bude, semifinálovým súperom bude víťaz základnej časti, Spišskí Rytieri. „Sme tím, v ktorom majú tréner a hráči vysoké ambície. Pokúsime sa umiestniť lepšie ako pred rokom. Máme teraz 10 dní na to, aby sme sa pripravili na kvalitného súpera,“ dodal na záver Djordjevič.

Foto: Karol Scholtz