• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V sobotňajšom 25. kole dali o sebe najvýraznejšie vedieť nové posily viacerých tímov. Kto si tentoraz od nás vyslúžil tradičné ocenenia?

Osobnosť kola

Nováčik z Košíc neuspel na palubovke úradujúceho majstra, ale nádeje tímu Štefana Sviteka držal až do záverečných chvíľ srbský rozohrávač Aleksandar Vlahovič. Novoročná košická posila sa javí ako dobrá voľba, čo sa potvrdilo aj v stretnutí s Komárnom, kde bol s 29 bodmi najlepším strelcom celého zápasu. Vlahovič si okrem toho pripísal do štatistík 4 doskoky, 3 asistencie a 5 získaných faulov. Nie nadarmo bol pred dvoma rokmi vyhlásený najužitočnejším hráčom finálovej série v rumunskej lige. Na víťaznej domácej strane sa darilo Berniemu Thompsonovi, ktorému ušla osobnosť kola len kvôli horšej streľbe. Americký krídelník však zaznamenal "double-double" za 21 bodov a 10 doskočených lôpt, ku ktorým ešte dodal 2 zisky a 6 získaných faulov. V drese vicemajstra sa márne snažil zvrátiť zápas na svoju stranu Marko Batina, ani jeho 22 bodov, 3 doskoky, 3 asistencie a rovnaký počet ziskov nestačili na víťazstvo na Pasienkoch.

 

Slovenský hráč kola

Po chvíľkovej absencii v tejto kategórii je späť levický rozohrávač Milan Žiak, ktorý úradoval v stretnutí proti Karlovke. Rodák zo Žiaru nad Hronom nebol ďaleko od svojho streleckého rekordu v aktuálnej sezóne, ale ani 26 bodov, 4 doskočené lopty, rovnaký počet asistencií a 3 zisky nie sú rozhodne výkonom na zahodenie. Späť do Komárna, kde sa vo veľkom štýle po zranení vrátil Roman Vido. Na cennom zisku dvoch bodov mal rukopis v podobe 20 bodov, 12 doskokov a troch "stealov". V boji o prvé miesto dal o sebe vedieť tradičný líder žlto-čiernych Martin Rančík, ktorý sa rozstrieľal hlavne v druhom polčase, keď sa lámal chlieb. Starší z bratskej dvojice Rančíkovcov zakončil duel 12 bodmi, 8 doskokmi a 3 asistenciami.

 

Šiesty hráč kola

V tíme Interu ešte ostaneme, pretože skvelý debut v tíme Ľubomíra Urbana zažil Ronnie Taylor. Aktuálne najnovšia posila žlto-čiernych pricestovala do Bratislavy len v piatok, ale už vo včerajšom dueli preháňala obranu Prievidze. Skúsený rozohrávač zaujal skvelým prehľadom v hre, ale aj svojim všestranným výkonom. Za 26 minút bolo z toho nakoniec 16 bodov, 5 doskokov, 4 asistencie a 2 bloky. Trénerovi Urbanovi sa vyplatil risk s nasadením do zápasu a vedenie klubu sa tiež mohlo potešiť, že po neúspešných akvizíciach na post rozohrávača našli pravdepodobne konečne toho správneho muža. Tešiť sa môžu aj pod Tatrami, kde našli potrebného strelca. Je ním Jarekious Bradley, ktorý sa vo svojej premiére v drese Iskry prezentoval skvelým výkonom. Proti Spišiakom pobudol na palubovke len niečo vyše 19 minút, ale za ten čas stihol zaznamenať 22 bodov, 9 doskokov a 2 zisky. Levický tréner Teo Hojč sa už tradične môže spoľahnúť na Georgea Valentinea. Ten sa v zápase s Karlovkou odvďačil za prejavenú dôveru 17 bodmi, 5 doskočenými loptami (všetko útočné doskoky) a 2 získanými loptami.

 

Strelec kola

Najlepší strelecký výkon kola a zatiaľ maximum v košickom drese patrí Aleksandarovi Vlahovičovi, autorovi 29 bodov. Dobrú mušku preukázal aj Milan Žiak, ten si na svoje konto zapísal 26 bodov.

 

Najlepšia päťka kola

Tentoraz sa do nášho povestného výberu prepracoval Vlahovič, ktorého dopĺňa Žiak s Thompsonom a podkošové duo Vido a Rančík.

FOTO: KAROL SCHOLTZ