• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Aj po sobotňajšom stretnutí ostáva palubovka v Leviciach neporazená, domáci Patrioti zaznamenali pred domácim publikom už dvanástu výhru v rade. Hráči Karlovky naznačili proti Leviciam herný progres.

Začiatok stretnutia však nenasvedčoval tomu, že by sa Karlovka výsledkovo už dlhšiu dobu trápila. S Patriotmi dokázala hrať prvú štvrtinu vyrovnanú partiu, ale na začiatku druhej 10-minútovky prišla trojminútová smršť 12 bodov v rade, ktorá dovolila domácim vytvoriť si pohodlný dvojciferný náskok. „Bol to ťažký zápas, lebo Karlovka hrala dobre. Som rád, keď slovenskí hráči hrajú uvoľnene a sebavedomo, preto im držím palce do ďalších zápasov,“ povedal k zápasu domáci Milan Žiak. Levický rozohrávač tiež dodal, že v rozhodujúcich momentoch zlepšili obranu a ostali koncentrovaní až do konca zápasu. Zverenci Tea Hojča urobili kľúčové kroky v druhej a tretej štvrtine, ktorú vyhrali rozdielom 11, respektíve 12 bodov. Veľký podiel na zisku dvoch bodov mal práve rodák zo Žiaru nad Hronom, autor 26 bodov. „Proti Karlovke som si povedal, že budem hrať agresívnejšie, čo sa mi aj darilo. Ak sa na mňa stiahla obrana, tak som sa snažil posunúť loptu spoluhráčom, pretože chceme hrať tímový basket,“ zhodnotil svoj výkon rozohrávač Levíc.

Prehra o 21 bodov natiahla čakanie Karlovky na plný bodový zásah už na štyri stretnutia, ale Lukáš Hoferica dokázal nájsť aj pozitíva zo zápasu s Levicami. „Bolo to určite lepšie, ale stále to nie je ideálne. Myslím si, že je v nás oveľa viac. Určite vidím potenciál vo viacerých hráčoch. Nikto nemá čo stratiť a myslím si, že každý zápas bojujeme, čo však nestačí. Musíme viac hrať ako tím, v obrane aj v útoku,“ povedal na margo duelu 26-ročný hráč. Hoferica sa tiež zamyslel nad tým, prečo sa Patriotom doma tak darí: „Hrajú ako tím, či už v obrane alebo v útoku. V tom je ich sila. Aj preto sú doma neporazení.“ Zlá výsledková bilancia už dlhšiu dobu máta tím Milana Černického, ale Karlovka bude mať v najbližších dueloch šancu vylepšiť tabuľkové postavenie. Podľa skúseného pivota stačí len málo: „Keď sa sústredíme, vieme hrať vyrovnanú partiu s hocikým. Treba hrať s rozvahou a agresivitou. Úspech sa určite dostaví.“ Bratislavský celok čaká v stredu na domácej palubovke prekážka v podobe Košíc, Patriotov čaká druhý celok z hlavného mesta. „Rešpektujeme kvality Interu a ideme bojovať,“ stručne zakončil predzápasové prognózy Milan Žiak.

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN