• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

S cieľom pokračovať vo víťaznej sérii a v boji o šieste miesto pricestoval do Nitry tím Karlovky. Lenže podobné zámery mali aj zverenci Petra Semana, ktorí prednedávnom v krátkom slede dvakrát porazili celok z hlavného mesta.

Diváci sa dočkali zaujímavého duelu, v ktorom sa vedenie striedalo ako na hojdačke. Vstup vďaka Hofericovým šiestym bodom v rade patril Karlovke, lenže postupne začínalo úradovať nitrianske podkošové trio – Pejovic, Šimončík a Štefek. „V útoku nám to išlo, vedeli sme sa nájsť vo voľných pozíciách a zbytočne sme nepridržiavali loptu. V obrane sme však často zlyhali a súper nám dával trojky a ľahké strely, ktoré držali vyrovnané,“ povedal k zápasu Adam Štefek. Jeho slová potvrdzujú aj štastitiky – Nitra vyhrávala po väčšinu prvého polčasu, ale výraznejšie nedokázala odskočiť, preto po dvoch štvrtinách vyhrávala iba trojbodovým rozdielom. „Nitra sa dostala do vedenia hlavne z toho, že sme mali problémy ubrániť Simiča a celkovo ich pick-n-roll. Tým pádom im to už len zhadzoval a dávali koše 1 na 0. To boli ľahké body, čo sa nemôže stávať,“ uviedol príčiny zlého prvé polčasu pivot Karlovky Juraj Hašan.

Po prestávke hostia z hlavného mesta odstránili chyby vo svojej hre a odmenou pre nich bolo vyrovnanie stavu v 6. minúte tretej štvrtiny. „V šatni sme si povedali, aké chyby musíme v tej obrane napraviť. To sme spravili, potom prišiel ten osoh. Pritlačili sme hlavne na rozohrávača a začali sme lepšie brániť, nemyslím len pick-n-roll, ale celkovo sme pristupovali a viac sme si pomáhali v obrane. Podľa mňa z toho pramenilo to, že sme sa dostávali do vedenia,“ zamyslel sa bývalý hráč Nitry Hašan. Zverenci Milana Černického dokázali vypojiť z hry podkošové trio, ale domáci pivot si myslí, že rozhodlo niečo iné: „Karlovka nás mala skvele prečítaných a vedela každý náš útok, to rozhodlo. Nevedeli sme si pomôcť a vždy sme spadli len do hry 1 na 1.“

Pred poslednou štvrtinou však bolo všetko otvorené, Nitrania vďaka Novysedlákovej trojke s klaksónom prehrávali iba 54:57. Lenže, čo prišlo v záverečnej 10-minútove, si asi nik ani nedokázal predstaviť. Strelecký prach domáceho tímu úplne vyschol, čo Karlovka využila k 13-bodovej šnúre a zisku dvoch bodov. „Nemôžem povedať, že by som to čakal, ale pramenilo to z toho, že sme robili to, čo sme si povedali,“ uviedol k poslednej štvrtine najlepší strelec Karlovky. Zverenci Petra Semana potopili šance na víťazstvo 6 a pol minútovým čakaním na body z hry. „Nehrali sme koncentrovane, nevychádzali nám systémy. Tak sme strieľali z nepripravených pozícií,“ skonštatoval Štefek.

Karlovka zaznamenala už tretiu výhru v rade, čím vyrovnali skvelý začiatok z úvodu sezóny. Naopak šance Nitry na zabojovanie o šieste, respektíve siedme miesto sa výrazne znížili. Čo bude prioritou pre zverencov Petra Semana do konca základnej časti? „Prioritou bude zápas so Spišskou Novou Vsou, ktorý chceme vyhrať,“ odpovedal domáci pivot.

FOTO: MARTIN ŠOPINEC