• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prvé kompletné kolo po Budiš Slovenskom pohári bolo zaujímave aj z pohľadu individuálnych výkonov. Komu patrí miestenka v našom tradičnom výbere?

Osobnosť kola

Bojovné nasadenie a neunávná pracovitosť priniesla ocenenie osobnosti kola levickému pivotovi Milošovi Markovičovi. Skúsený 31-ročný Srb odviedol výbornú prácu, vďaka ktorej priniesol svojmu tímu cenné dva body. Markovič nazbieral proti vicemajstrovi 17 bodov, 10 doskokov, 2 asistencie a 3 zisky. V závere sa síce vyfauloval, ale to už bolo o výsledku stretnutia viac-menej rozhodnuté. Na hosťujúcej strane nestačil k víťazstvu ani výkon Svetozara Stamenkoviča, ktorý sa po niekoľkých zápasoch opäť vrátil k svojim tradičným číslam. Prievidzský pivot si v stretnutí zapísal na svoje konto 19 bodov, doskočil päť lôpt a spoluhráčom dvakrát asistoval. Aj do tretice nás zaujal podkošový hráč, tentoraz však v komárňanských službách. Reč je samozrejme o P.J.-ovi Alawoyovi, ktorý sa predviedol proti Karlovke, keď dal 13 bodov, 10 doskokov a získal päťkrát loptu.

 

Slovenský hráč kola

Aj v druhej kategórii nás najviac zaujal hráč z radov levického tímu. Milan Žiak mal v šlágri s Prievidzou najlepšiu mušku, keď sa s 23 bodmi stal najlepším strelcom celého kola. Okrem toho si zapísal do štatistík 3 doskoky a 4 asistencie. Vyrovnaným oponentom mu bol na druhej strane Richard Körner s 19 bodmi a 3 doskokmi. Pohodlné víťazstvo Interu nad Spišskou Novou Vsou dovolilo trénerovi Urbanovi rozložiť minutáž medzi všetkými, ale najviac vytŕčal Radoslav Rančík, ktorý nebol ďaleko od mimoriadne cenného "triple-double". Za 20 minút stihol basketbalista roka dať 20 bodov, získať 8 doskokov a rozdať 7 asistencií.

 

Šiesty hráč kola

Po pomalšom začiatku sa rozbieha k slušným výkonom aktuálne najnovšia košická posila Miloš Dimič. V stretnutí proti Nitre dostal Dimič najvyššiu minutáž v sezóne, za ktorú sa odvďačil 18 bodmi, 5 doskokmi, 3 asistenciami a 4 ziskmi. Po dlhšej absencii je na radosť Komárna späť Marek Kozlík, za niečo vyše 17 minút sa prezentoval 11 bodmi, 2 doskokmi, jedným ziskom a blokom. Za pozornosť stojí aj vystúpenie Ronnieho Taylora proti Spišskej Novej Vsi, za 20 minút čistého času stihol dať rozohrávač Interu 10 bodov, 3 doskoky, 6 asistencií a rovnaký počet ziskov.

 

Strelec kola

V tomto kole sa žiaden strelec špeciálne neutrhol, na prvenstvo stačilo levickému rozohrávačovi Milanovi Žiakovi dať 23 bodov.

 

Najlepšia päťka kola

Dvojicu zástupcov majú Patrioti - Milan Žiak a Miloš Markovič, majster si vybojoval miestenku vďaka P.J.-ovi Alawoyovi, za vicemajstra má miesto Richard Körner a posledné miesto patrí Milošovi Dimičovi z Košíc.

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN