• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dohrávka 32. kola Eurovia SBL priniesla takmer senzáciu, keď zverenci Dávida Demečka siahali na premiérové víťazstvo v sezóne. Skúsení Patrioti však vedenie postrážili, po výsledku 91:86 brali tvrdo vydreté dva body.

Už samotný vstup Spišiakov naznačil, že Levice nečaká prechádzka ružovou záhradou. V istých chvíľach prehrával favorit rozdielom 13 bodov, ale do konca štvrtiny sa stihol ujať vedenia. „Do zápasu sme vstúpili zle, v prvej štvrtine sme dostali veľa bodov, preto sme museli doťahovať. Najdôležitejšie je, že sme nakoniec vyhrali. Dva dni predtým sme hrali proti Prievidzi, preto sme boli aj trochu unavení. Tiež je náročné sa tak v krátkom čase pripraviť na zápas, hlavne po taktickej stránke. Súper nás ničím neprekvapil, vedel, že sme tabuľkovo lepším súperom a oni nemajú čo stratiť. Ukázali sa ako vyrovnaným súperom, mali kopec energie a agresivity v obrane,“ zamyslel sa nad zápasom levický Nemanja Miljkovič.

Ešte do polčasu to bola medzi Spišskou Novou Vsou a Levicami vyrovnaná partia, ale po prestávke dovolili zverenci Dávida Demečka odskočiť súperovi na dvojciferný rozdiel. „Rozhodlo to, že sme pár situácií riešili ináč, ako by sme mali. Túto sezónu sme okrem druhého zápasu sezóny s Karlovkou nemali zápas, v ktorom by sme bojovali až do konca o výhru. Sme mladé družstvo a veľa hráčov nemá skúsenosti s takýmito zápasmi. Škoda, že sme nemali trochu viac basketbalového šťastia, výhru sme si určite zaslúžili. V tretej štvrtine sme predviedli niekoľko zbytočných strát, ale v štvrtej štvrtine sme sa zmobilizovali a znovu vrátili do zápasu. Dve minúty pred koncom sme aj vyrovnali,“ skonštatoval najlepší strelec domácich Daniel Lenárt.

Po štyroch stovkách za sebou to bol z pohľadu Novovešťanov jeden z najlepších výkonov sezóny, čo potvrdil aj konečný výsledok. Čo sa zmenilo podľa Lenárta na výkone tímu? „Pozitívom bolo hlavne, že sme takto zahrali dva dni po otrasnom výkone na Interi. Podľa mňa bola najväčšia zmena v prístupe k zápasu, každý bol od začiatku koncentrovaný a verím, že si všetci uvedomili, že toto je cesta. Keď sa sústredíme a robíme každý to, čo má, tak to ide,“ odpovedal krídelník Spišskej Novej Vsi. Miljkovič priznal, že na konci malo jeho družstvo aj kus šťastia: „Mali sme šťastie, v závere minuli niekoľko striel. Svoju rolu zahrala aj skúsenosť a sebavedomie, mali sme viac výhier a viac ťažkých zápasov za sebou.“

Oba tímy čakajú zhodne ešte tri zápasy do konca základnej časti. Spišiaci majú jasný cieľ, konečne prelomiť čakanie na víťazstvo. „Máme už len tri zápasy, z toho dva doma. Jednoznačne verím, že tá výhra príde určite. Bolo to vidieť aj včera, že sme hladní po víťazstva. Rád by som sa týmto poďakoval aj našim verným fanúšikom, ktorí včera vytvorili úžasnú atmosféru a zároveň dúfam, že si zajtra nájdu cestu do haly aj ďalší a povzbudia nás v zápase so Svitom. My určite spravíme všetko preto, aby už konečne prišla tá vytúžená výhra,“ myslí si Daniel Lenárt. Levice na druhej strane čaká súboj o tretie miesto. „Musíme hrať tvrdo a zaslúžiť si každé víťazstvo. Toto je najdôležitejšia časť sezóny, nie je tu priestor na chyby a ospravedlnenia. Toto bolo varovanie pred najbližšími zápasmi,“ uviedol Nemanja Miljkovič.

FOTO: OLIVER BÚZA