• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Levice a Karlovka stále bojujú o čo najlepšiu pozíciu pred zápasmi play-off, preto ich vzájomnému duelu prináležala veľká dôležitosť. Tekovčania nechali zabudnúť na pondelok a z hlavného mesta odchádzali s dvoma bodmi za víťazstvo.

O motiváciu mala oba celky postarané, Karlovka išla do stretnutia s úmyslom zaskočiť ďalšieho favorita a získať potrebnú výhodu na zisk šiesteho miesta. Na strane druhej, Levice chceli zabudnúť na pondelkové stretnutie so Spišskou Novou Vsou, kde sa až do konca strachovali o výsledok. „V Spišskej Novej Vsi sme hrali zle, ale nemôžem povedať, že sme hrali veľmi zle, skôr Spišská Nová Ves hrala veľmi dobre. Premenili 13 trojkových pokusov, na čo sme my nevedeli odpovedať. Tu sme oproti pondelňajšiemu zápasu hrali oveľa agresívnejšie v obrane,“ zamyslel sa nad odlišnosťami dvoch zápasov Marko Stojadinovič. Patrioti sa poučili z duelu na Spiši, na Karlovke nenechali nič na náhodu a od úvodu diktovali priebeh zápasu. Hlavné slovo mali podkošoví hráči, ktorí boli mimoriadne efektívni a už v 7. minúte priniesli hosťom dvojciferné vedenie. „Mali sme zaspatý úvod, prakticky čo útok, to kôš zo strany Levíc. Nám sa vôbec nedarilo v obrane, dostali sme dosť veľa bodov za prvý polčas. V druhom polčase sa to zlepšilo v obrane, ale nevedeli sme sa bodovo dotiahnuť na viac ako 8 bodov,“ skonštatoval po zápase domáci Lukáš Hoferica.

Nič sa nezmenilo ani na ostatnom priebehu stretnutia, Levice pokračovali v navyšovaní náskoku, do konca druhej štvrtiny vyhrávali už rozdielom 16 bodov. „Myslím si, že sme začali hrať oveľa agresívnejšie a dávali sme aj strely za tri body. To bola podľa mňa tá hlavná zmena,“ vidí zmeny oproti dohrávke na Spiši Stojadinovič. Ani po prestávke sa nedarilo hráčom Karlovky zastaviť podkošových hráčov súpera. „Sú tam strelci, ktorí keď sú voľní, tak im to tam padne, či za dva alebo tri body. Aj im to padalo. Ubránili sme ich kľúčového hráča – Žiaka, ktorý hádam v prvom polčase nedal ani bod, ale podržali ho ostatní hráči,“ priznal skúsený Hoferica.

V záverečnej štvrtine domácim zasvietila malá nádej na výhru pri znížení na 8-bodový rozdiel, ale Patrioti si dva body postrážili a nakoniec zvíťazili 86:72, čo bola ich tretia výhra v priebehu piatich dní. „Veľmi náročné, najskôr sme hrali s pravdepodobne najlepším tímom súťaže, Prievidzou. Dva zápasy vonku, tri hodiny cesty na Spiš, bolo to celkovo ťažké. Teraz máme dva dni na trochu oddychu a v sobotu nás čaká Inter,“ vydýchol si po náročnom programe Stojadinovič.

Na oboch stranách stále pokračuje boj o tretie, respektíve šieste miesto. Domáci pivot Lukáš Hoferica mieni: „Musíme zlepšiť všetko, ak však chceme byť na šiestom mieste, tak jednoducho musíme vyhrať jeden zápas. Musíme do toho dať všetko, čo máme k dispozícii.“ Podobné slová mal aj levický Marko Stojadinovič: „Ak vyhráme oba zápasy, tak budeme tretí, čo je aj našim cieľom, o ktorý zabojujeme.“

FOTO: MICHAELA KOLEKOVÁ