Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Dohrávkou na Karlovke sme po takmer dvoch mesiacoch uzatvorili 24. kolo Eurovia SBL. Komu patrí miestenka v našom tradičnom výbere?

 

Osobnosť kola

Najlepší výkon 24. kola sa zrodil na Hornej Nitre, v stretnutí Prievidze s Levicami. Domáca partia okolo Miljana Čuroviča zvládla ďalší z rady dôležitých duelov, keď si poradila s ambicióznymi Patriotmi, tiež vďaka výkonu svojho rozohráča Jaytornaha Wisseha. Prievidzský hráč nastrieľal 20 bodov, získal 5 doskokov, 6 asistencií, 3 zisky a 7 faulov v prospech tímu. Na strane hostí bodoval tentoraz Nemanja Miljkovič. Z pozície hráča základnej päťky zaznamenal 20 bodov, 6 doskokov a 4 asistencie. Už tradične nemôže chýbať ani komárňanský P.J. Alawoya, ktorý si tentoraz ďalšie "double-double" do zbierky pripísal na Karlovke. V dohrávke 24. kola z toho bolo 13 bodov, 10 doskokov, ktoré doplnili aj 3 zisky.

 

Slovenský hráč kola

U zápasu na Karlovke ešte ostaneme, pretože práve v tomto stretnutí sa zrodil najlepší výkon slovenského hráča. Jeho meno možno nájsť v komárňanských radoch, je ním reprezentačný krídelník Roman Vido. Vidovi sa v hlavnom meste strelecky darilo, na víťazstve mal podiel v podobe 22 bodov a 6 doskokov. Pohodlné dva body si zabezpečili na domácej palubovke Košičania, ktorí porazili Nitru aj vďaka 13 bodom, 5 doskokom, 2 asistenciám a 3 ziskom Stanislava Baldovského. Zaujímavý výkon na Spiši predviedol zástupca Interu Tomáš Mrviš. Krídelníkovi žlto-čiernych sa príliš strelecky nedarilo, čo však nahradil v ostatných ukazovateľoch. Za necelých 30 minút stihol zaznamenať 9 bodov, 6 doskokov, 6 asistencií a 5 ziskov.  

 

Šiesty hráč kola

Proti Nitre si zahral takmer každý hráč košického kádra a šance predviesť svoje schopnosti dokázal najlepšie Maurizio Galata. Mladý pivot stihol za 21 minút dať 12 bodov, doskočiť 8 lôpt, dvakrát asistovať a rovnako dvakrát rozdať blok. Hneď v druhom zápase za Inter sa predviedol Vujadin Subotiť, ktorý bol na Spiši k nezastaveniu. Iba jediná strela mu vypadla z koša, vďaka tomu dal 20 bodov, doplnených 4 doskoky, 4 asistencie a 3 zisky. Len desať minút stačilo prievidzskému Mikeovi Rostampourovi, aby sa prebojoval do tejto kategórie. Rýchlo si síce zapísal 4 fauly na svoje konto, ale to vynahradil 6 bodmi a 5 doskokmi.

 

Strelec kola

Toto kolo sa nejako zvlášť obruče netriasli, na honor najlepšieho strelca 24. kola stačilo dať Romanovi Vidovi 22 bodov.

 

Najlepšia päťka kola

Hru by zobral do rúk rozohrávač z Prievidze Jaytornah Wisseh, na krídla by dostal šancu Roman Vido a Tomáš Mrviš, pod košom by sa dopĺňalo duo P.J. Alawoya a Nemanja Miljkovič.

FOTO: IVAN MRÍŠKA