• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Víťaz základnej časti BC Prievidza zvládla bez väčších problémov aj tretí štvrťfinálový duel, po víťazstve 83:65 si v najkratšom možnom čase zabezpečila postup do boja o medaile, kde zatiaľ čakajú na meno svojho semifinálového súpera.

Baníci opäť zvládli prvú štvrtinu, ktorú vyhrali rozdielom 12 bodov. Od tohto momentu skúsenosťami a dobrou taktikou trénera Miljana Čuroviča držali taktovku stretnutia vo svojich rukách. „Je pravda, že naše výkony boli lepšie každým zápasom, ale nie až tak, aby sme ich dokázali poraziť. Predsa len, sme si vedomí svojich kvalít Prievidza je na úplne inom leveli ako my. Vždy sme šli do zápasu naplno s cieľom prekvapiť ich. Myslím si, že posledné dva zápasy sme ich potrápili a ukázali sme, že vieme hrať s nimi vyrovnane,“ povedal po zápase rozohrávač Nitry Adam Samek. Prievidza vyhrala najnižším rozdielom v sérii, ale podľa Milana Stanojeviča nebol dôležitý konečný výsledok: „Nemali sme ciele vyhrať čo najvyšším rozdielom. Podstatné bolo víťazstvo a to, že si všetci zahrali. Urobili sme prvý krok v play-off, čo je najdôležitejšie.“

Hráči spod Zobora uhrali dobrý výsledok aj bez Filipa Simiča, ktorý po necelých 6 minútach musel kvôli zraneniu odstúpiť z hry. „Oveľa viac sme dodržiavali pokyny v obrane. V útoku sme si vedeli pomôcť. Počas sezóny sme s nimi prehrávali o 40 a viac bodov, teraz sme to dokázali skresať na 18, čo je myslím si slušné, aj keď Prievidza pravdepodobne nehrala na 100%,“ vyjadril chválu na výkon v celej štvrťfinálovej sérii rozohrávač Nitry. Zverenci Petra Semana zlepšovali svoje výkony od zápasu k zápasu, ale v konečnom meraní na tím z Hornej Nitry nemali. „Oni sú hlavne fyzickejší, či už pod košom alebo na perimetri. Keď na nás zatlačia, tak máme veľa strát a z toho plynú ich rýchle body,“ uviedol hlavné rozdiely Samek.

Prievidza splnila svoj štvrťfinálový cieľ, ktorým bolo ukončenie série s Nitrou v najkratšom možnom čase. Vďaka tomu si môžu v tíme Miljana Čuroviča hráči oddýchnuť po náročnom programe posledných týždňov a taktiež dať dokopy po zdravotnej stránke. „Ideme sa pripravovať na ďalší krok. Máme teraz viacej času na oddych a regeneráciu, potom sa vraciame k poctivej práci,“ prezradil Stanojevič.

Nitrania si v druhom roku novej etapy zahrali premiérovo v play-off a podľa Sameka sa nemajú za čo jeho spoluhráči hanbiť: „Tréner vyjadril v niektorých častiach spokojnosť, ale stále to nie je také, aké by sme chceli. Je pred nami veľa práce.“ Prievidza na druhej strane ako jediná čaká na semifinálového súpera, ktorým bude buď tím Levíc alebo Košíc. „Nie je dôležité, proti komu budeme hrať. Oba tímy sú dobré a rovnako kvalitne sa na každý tím pripravíme,“ vyhlásil rozohrávač Prievidze.

FOTO: VLADIMÍR KRÁLIK