• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V treťom semifinálovom zápase Prievidze a Košíc vystrieľal prievidzský rozohrávač Milan Stanojevič svojmu tímu cenné víťazstvo 94:92 po predĺžení. Skúsený rozohrávač priznáva, že v tíme má každý svoju úlohu, či už člen základnej päťky alebo hráč z lavičky.

Stanojevič prišiel do prievidzského tímu na konci októbra za Luku Igrutinoviča a odvtedy bol niekoľkokrát povestným „x-faktorom“ zápasu. Podobne ako v semifinále Budiš Slovenského pohára, tak aj v treťom semifinálovom dueli bol hráčom na správnom mieste. V predĺžení najskôr vyrovnal po dvoch úspešných pokusoch za dva body, aby následne trojkou a jedným trestným bodom rozhodol v po tom, že domáca neporaziteľnosť Prievidze ustála aj ďalšiu prekážku. „Bol to pre nás veľmi náročný zápas. Väčšinu času sme hrali dobre, ale dovolili sme Košiciam vyrovnať, aj keď sme vyhrávali o 15 bodov. V závere sme ukázali charakter a vyhrali sme,“ povedal na margo zápasu Stanojevič.

Zverenci Miljana Čuroviča prehajdákali v druhom polčase dvojciferný náskok, ale v správnych momentoch si našli dôležité strely cestu do koša. „Počas zápasu som nepremýšľal nad tým, že by sme mohli prehrať. Sústredil som sa na najbližší útok, obranu. Cítil som sa dobre, že sme vyhrali pred našimi fanúšikmi, čím sme opäť získali výhodu v sérii. Prievidza je môj najobľúbenejší tím a rád hrám proti komukoľvek, koho dokážeme zdolať,“ pokračoval v rozhovore 29-ročný hráč.

V doterajších semifinálových zápasoch týchto dvoch tímov platí povestné pravidlo „môj dom, môj hrad.“ S týmto názorom súhlasí aj Stanojevič: „Každý zápas je dôležitý, teraz sme o krok bližšie. V každom zápase musíme hrať naplno, ak chceme zvíťaziť.“ Výkony prievidzského rozohrávača majú v play-off zápasoch stúpajúcu tendenciu, kým v základnej časti dosahoval v priemere 7.4 bodu na zápas, tak v play-off má zatiaľ vyše 12 bodov na stretnutie. V sobotňajšom stretnutí herne explodoval, 21 bodmi si stanovil svoje nové maximum v drese Prievidze. „Počas celého zápasu som sa cítil sebavedomo. Každý má v tíme svoju úlohu. Pokiaľ to prináša dobré výsledky, čo aj prináša, tak som spokojný s akoukoľvek úlohou,“ vyjadril sa k svojej pozícii druhého rozohrávača Stanojevič.

Počas sezóny bolo vedenie klubu nie raz fanúšikmi kritizované za angažovanie Stanojeviča, ale svojim sobotňajším výkonom umlčal aj najzarytejších odporcov. „Každý má právo na svoj názor, ale nik z fanúšikov mi zatiaľ nič nepovedal. Po zápase mi fanúšikovia ukázali podporu a veľký aplauz,“ zakončil hráč Prievidze hodnotenie zápasu.

FOTO: VLADIMÍR KRÁLIK