• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Jaytornah Wisseh odohral v minuloročnom play off len tri duely v drese Komárna, potom prepustil miesto v tíme pre TJ Bannistera. V aktuálnej sezóne je však rozohrávač dôležitou postavou v tíme Prievidze a vo finále sa postaví práve proti svojmu bývalému klubu.

Wisseh prišiel v sezóne 2014/2015 do komárňanského tímu ako výpomoc za zraneného Bannistera. Vo štvrťfinálovej sérii s Banskou Bystricou exceloval, keď v priemere dosahoval 23.2 bodu, 3.8 doskoku, 8.2 asistencie a 2.6 zisku na zápas. Po postupe do semifinále sa však s družstvom rozlúčil, keďže Bannister bol vtedajšiemu trénerovi Čurovičovi už opäť k dispozícii. Podobný scenár sa aktuálnu sezónu nezopakuje, v drese Prievidze odohral celú sezónu a je len jeden krok od zisku majstrovského titulu. „Určite je to dobrý pocit byť jeden krok od titulu. Bola to dlhá sezóna, pracovali sme veľmi tvrdo, aby sme boli v takej pozícii, v ktorej teraz sme,“ vyjadril sa prievidzský rozohrávač.

Žiadnu špeciálnu motiváciu proti svojmu bývalému klubu Wisseh mať nebude, čo potvrdzujú aj jeho slová: „Motiváciou je výhra, meno súpera nie je dôležité. Je to však viac atraktívne.“ Opäť po roku sa vo finálovom súboji stretne známa dvojica, pre osvieženie pamäti, obhajcom titulu je Komárno, ktoré vyhralo rozhodujúci siedmy zápas práve na palubovke tímu z Hornej Nitry. „Myslím si, že na konci sezóny sa stretávajú dva najlepšie tímy. Nech vyhrá ten lepší. Očakávam však veľmi náročnú sériu aj zo psychologického hľadiska. Do ringu sa postavia dve ťažké váhy,“ povedal Wisseh.

Čo bude podľa amerického rozohrávača vo finálovej sérii rozhodujúce? „Rozhodne to, kto bude chcieť viac hrať,“ odpovedal na našu otázku. Wisseh vidí výhodu v domácom prostredí, v ktorom Prievidza hrá dobre celú sezónu, ale tiež poukázal na to, že odohrať musia dobre jeho spoluhráči aj na palubovke hostí. „Musíme hrať tak, ako hráme celú sezónu – agresívnu obranu a bojovať o každý kôš,“ myslí si jeden zo streleckých ťahúňov Prievidze.

Zisk titulu zatiaľ absentuje vo Wissehovej profesionálnej kariére, to by však po sezóne 2015/2016 rád zmenil. „Motivuje ma to, aby som hral lepšie a pomáhal tímu,“ vyhlásil Wisseh.

FOTO: VLADIMÍR KRÁLIK