• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nová posila v tíme Patriotov má za sebou svoj debutový zápas, proti Nitre si Američan Mychal Ammons pripísal na svoje konto prvých 16 minút v Eurovia Slovenskej basketbalovej lige.

Aj on sa svojou trochou podieľal na víťazstve 98:73 nad Nitrou. „Hrali sme dobre, hlavne v druhom polčase. Prvá časť nám nevyšla podľa predstáv, mne špeciálne. Neočakával som vysokú minutáž, pretože som s tímom bol len dva dni. Snažím sa učiť sa signálny, nájsť si svoje miesto a zžiť sa s družstvom. Celkovo si myslím, že to bol z našej strany dobrý zápas,“ vrátil sa k stredajšiemu zápasu Ammons.

Na novicovi v levickom drese bolo mierne badať nervozitu, počas svojho pobytu na palubovke sa dopustil troch strát, ale zaznamenal aj štyri body, rovnaký počet doskokov a dva bloky. „Je to len o tom, aby som sa zoznámil s chalanmi a začal sa cítiť komfortne. V úvode som bol veľmi pasívny, potom v závere som sa snažil už o svoju hru,“ myslí si 25-ročný basketbalista.

Pre Ammonsa je to po dlhšej časovej odmlke návrat do európskeho basketbalu, do Levíc prišiel nahradiť pod košom zraneného Reginalda Keelyho. „Páči sa mi herný štýl, akým sa Levice prezentujú. Bol to aj jeden z dôvodov, prečo si ma vybral tréner do tímu. Potreboval hráča s veľkou energiou, dobrou obranou a pri získavaní doskokov. Myslím si, že zapadnem do tohto herného prejavu. Išlo o dobrú príležitosť. Levice patria k tímom, ktoré bojujú o vrchné pozície a chcem byť toho súčasťou,“ povedal Ammons.

Patrioti si aj naďalej držia tretiu pozíciu, na svojom konte majú 17 výhier a 7 prehier. Aké si stanovil ambície americký basketbalista? „Víťaziť, hrať dobre a odvádzať pre tím svoju robotu,“ odpovedal jasne a stručne Ammons. Zaujímavosťou je, že sa v tíme opäť stretol s Jarvisom Summersom, s ktorým sa pozná už dlhšiu dobu. „S Jarvisom sa poznám asi od siedmej triedy. Poznám jeho hru, schopnosti, preto sa teším, že si opäť spolu zahráme. Tiež mi pomôže zoznámiť sa s novou krajinou,“ ozrejmil dlhoročné priateľstvo Ammons.

zdroj: basketballevice.sk, Foto: Lukáš Droppan