• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zo zahraničných hráčov si ocenenie za mesiac apríl vyslúžil dirigent komárňanskej hry Boban Tomič. Slovinský basketbalista prezradil v rozhovore svoj pohľad na pozíciu v tíme, ale aj čo pre neho znamenala dôvera od vedenia klubu.

 

Tomič svojou skúsenosťou a hrou doviedol v play off Komárno do piateho finále za šesť rokov. Rozohrávač "obuvníkov" zaznamenal vo vyraďovacej fáze priemerne 15,6 bodu, 3,3 doskoku, 8,1 asistencie a 1,2 zisku na zápas. "Získať túto cenu je pre mňa veľká pocta, pretože išlo o najťažší mesiac sezóny. Som nesmierne šťastný, že takouto cestou môžem pomôcť tímu. V play off sa totiž začína od nuly a je meradlom vašej sily," povedal hráč Komárna k svojmu oceneniu a štatistikám. 

Cesta "obuvníkov" do súboja o majstrovskú trofej nebola jednoduchá. Okrem účasti v Alpsko-jadranskom pohári, išli totiž do vyraďovacej časti bez výhody domáceho prostredia v rozhodujúcich dueloch série. Ani to však nezabránilo tomu, aby zvíťazili nad štvrtým celkom základnej časti Levicami a víťazom Slovenského pohára Košicami. "Bolo to náročné, pretože sme nemali výhodu v podobe domáceho ihriska. Všetci sme však spoločne ťahali za našim cieľom. Teší ma a som hrdý na spoluhráčov, že sme hrali kolektívne a dokázali sme postúpiť do finále," uviedol Tomič. 

Slovinec vďačí za svoju šancu v Komárne hlavne vedeniu klubu, ktoré sa nebálo dlho čakať na jeho návrat po zranení. Líderskej pozície v tíme sa totiž zhostil na výbornú. "Pre mňa je líderská pozícia prirodzená, rád totiž beriem na seba zodpovednosť. Sedí mi to, ale samozrejme treba mať dôveru aj od spoluhráčov a trénera. Takmer polroka som nehral, preto som vďačný za to, ako boli trpezliví pri mojom zranení. Dodalo mi to extra motiváciu, chcem ľuďom a klubu ukázať, prečo na mňa čakali," vyjadril sa rozohrávač "obuvníkov". 

Náročný aprílový program sa podpísal aj vo finálovej sérii, v troch prípadoch totiž Komárnu chýbalo trochu energie na to, aby zvrátili stretnutie s Interom vo svoj prospech. "Cítime to trochu na našej energii, v apríli sme odohrali veľa zápasov, dosť sme sa nacestovali. Alpsko-jadranský pohár nám zobral energiu, do toho sa nám zranil vo finále kapitán. Výsledkom je naša užšia rotácia. Súper si je vedomý tohto faktu a využíva ho vo svoj prospech," vyhlásil Tomič. 

Kľúčom k zápasom je podľa Slovinca príspevok každého hráča na palubovke. Štatistiky by mali ísť bokom, rozhodujúci je konečný výsledok súboja. "Chcem vyhrať každý zápas. Štatistiky nie sú pre mňa tak dôležité. Kto rozumie basketbalu, tak vie, že čísla neukážu vždy všetko," zakončil rozhovor hráč Komárna. 

Foto: Vladimír Dorňák, Lukáš Droppan