• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V najlepšej päťke štvrtého kola Slovenskej basketbalovej ligy sa ocitol aj náš rozohrávač Rodney Glasgow. Medzi najlepších hráčov víkendu ho katapultoval výborný výkon v Handlovej, keď viackrát v zlomových momentoch pomohol prievidzskému tímu.

Bral to ako dobrý test

K výhre BC v hornonitrianskom derby 24-ročný Američan celkovo prispel 28 bodmi, štyrmi asistenciami a štyrmi doskokmi.

„Zápas som pre nás vnímal ako dobrý test, keďže sme ešte vonku nevyhrali. Nebol to jednoduchý duel, vedeli sme že musíme byť veľmi sústredení. V rozhodujúcich momentoch sa nám podarilo zastaviť útoky domácich, navyše zbytočne sme nestrácali lopty, čo nám v konečnom dôsledku vynieslo víťazstvo,“ zhodnotil stretnutie v Handlovej Rodney Glasgow. Hornonitrianske derby sa hralo tradične vo výbornej atmosfére, o čo sa pričinili fanúšikovské tábory oboch celkov.

„Jednoznačne som to na palubovke cítil, hrali sme v skvelej atmosfére. Handlová bola veľmi sústredená, domáci chceli v prestížnom zápase potešiť svojich priaznivcov. Hrali extrémne tvrdo, no dokázali sme sa s tým vyrovnať a udržiavali sme si vybudovaný náskok,“ dodal k zápasu Rodney Glasgow.

Prestali sa sami porážať

Naši basketbalisti vstúpili do sezóny dvomi prehrami - domácou s Interom a následne nestačili aj na domáci Svite. Potom však prišli dve výhry - domáca s Komárnom a v Handlovej, a razom Prievidžania poskočili v tabuľke z poslednej priečky na piate miesto, pričom na prvé Košice strácajú jediný bod. Odrazilo sa to pozitívne aj na atmosfére v družstve?

„Hoci sme prvé dva zápasy v sezóne prehrali, nenazval by som to zlým štartom. Jednoducho sme si museli uvedomiť, že nič nepríde samo a nebrať ako samozrejmosť, že budeme víťaziť. Vedeli sme, že sme kvalitným tímom, ale jednoducho sme museli začať byť viac disciplinovaní na palubovke a prestať sa porážať sami. Od zápasu so Svitom je náš prístup lepší a odrazilo sa to aj na výsledkoch,“ odpovedal 180 centimetrov vysoký Američan.

Chcú sa prezentovať tímovým výkonom

Po sobotnom derby naši hráči veľa času na oddych nemali. Už dnes o 18. hodine nastúpia doma proti nováčikovi zo Žiliny. Ten sa v aktuálnej sezóne prezentuje solídnymi výkonmi, dokázal v domácom prostredí poraziť aj ambiciózne Košice. Basketbalisti BC sú si tak vedomí, že nemôžu nič a nikoho podceniť.

„Sme si vedomí, že na každý zápas musíme nastúpiť sústredene, s vysokou hernou morálkou a prezentovať sa na palubovke tímovým výkonom. Bude pre nás dôležité, aby sme si dobre ,posúvali´ loptu, odviedli kvalitnú robotu pri doskokoch, keďže Žilina má dvoch nebezpečných vysokých hráčov. Samozrejme, musíme si viac pomáhať defenzíve a využívať chyby súpera,“ uviedol recept na úspech v súboji so Žilinou Rodney Glasgow.

Fanúšikovia sú úžasní

Naši basketbalisti budú bezpochyby potrebovať k dosiahnutiu víťazstva aj výraznú podporu z hľadiska. Rodney Glasgow nepochybuje, že v Prievidzi sa opäť vytvorí počas ligového zápasu fantastická divácka kulisa.

„Vieme, že naši fanúšikovia nás podporia. Sú úžasní, v dobrom zmysle ,šialení´, a to milujeme. Takže našim priaznivcom dĺžime každý zápas absolútne nasadenie, tvrdú hru a tímovosť. Verím, že si diváci prídu na svoje aj v súboji so Žilinou,“ dodal 24-ročný Američan.

Autor a zdroj: pdbasket.com, Foto: Samuel Alexander Petráš