• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Semifinále je v plnom prúde a my sa už čoskoro môžeme dozvedieť mená finalistov. Stav oboch sérií je pred sobotňajším, piatym zápasom 3:1 a družstvá, ktoré majú matchball, majú aj výhodu domáceho prostredia.

Séria Prievidze s Handlovou odštartovala vo veľkom štýle. Na historicky prvé semifinále dvoch hornonitrianskych rivalov sa okrem samotných klubov a ich fanúšikov tešilo celé Slovensko. Semifinálové derby svoje očakávania zatiaľ aj napĺňa. Síce doterajšie zápasy skončili viac menej jednoznačne, diváci si v športových halách mohli pozrieť štyri kvalitné zápasy plné napätia a emócií. „Táto séria je fyzicky náročná, ani jedno družstvo si nič nedaruje zadarmo, ale to patrí k play-off. Navyše je to derby a určite všetci cítime podporu našich fanúšikov, či už hráme doma alebo vonku. Hrá sa o veľa. Každé družstvo sa chce dostať do finále, takže každé víťazstvo je dôležité, aj keď séria je dlhá,“ hovorí podkošová opora BC Prievidza, Michal Baťka.

Až do štvrtého zápasu platilo pravidlo môj dom, môj hrad. Aj Prievidza, aj Handlová dokázali svoje domáce hradby ubrániť a po minulotýždňovom stretnutí v Prievidzi bol stav série 2:1. Zlom nastal v stredu, 8. apríla, keď sa Prievidžanom ako prvým podarilo dobyť súperovu palubovku. „Základom bolo, že sme dokázali stiahnuť stratu ešte v prvom polčase a náš super štart do tretej štvrtiny, keď sme si vypracovali náskok, ktorý sme si udržiavali až do konca zápasu,“ vracia sa k stredajšiemu stretnutiu Michal Baťka.

Už dnes tak môže Prievidza spraviť rozhodujúci krok a celú sériu ukončiť. Triumf zo stredajšieho zápasu v Handlovej a silná podpora domáceho publika dáva zverencom Kurnoslava Krajnovića veľkú psychickú výhodu. Handlová sa však nebude chcieť vzdať bez boja. Táto semifinálová séria sa zatiaľ vyznačuje tvrdou hrou a veľkou agresivitou, či už v obrane alebo útoku. Aké sú však podľa Miša Baťku silné a slabé stránky jeho tímu? „Najsilnejšia stránka je určite naša rotácia, a to, že každý zápas môže niekto iný potiahnuť družstvo k víťazstvu. A tú najslabšiu si nechám pre seba.“

 

FOTO: P3GUE.SK