• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Štvrťfinálové zápasy Levíc s Handlovou sú skôr taktickou bitkou, ako pohľadným play off basketbalom. Dôležité sú však víťazstvá, a tie má po sobote viac úradujúci majster. Domácu palubovku si uhájil, výsledkom 73:59 si vybojoval v sérii mečbal.

Cesta k nemu však nebola vôbec jednoduchá, Levičania totiž striedali v prvom polčase svetlé momenty s horšími. V jednom momente boli herne na koni, aby o niekoľko momentov mal ich súper šancu na vyrovnanie, respektíve na obrat. „Pre nás je to určite dôležité víťazstvo. Handlová dokázala v stredu sériu vyrovnať, čím na nás vyvinuli menší tlak. K zápasu sme však pristúpili so všetkou vážnosťou a od prvej minúty sme odvádzali dobrú prácu. Mali sme dobrý úvod a počas celých 40 minút sme dokázali hrať sústredene. Zamerali sme sa skôr na detaily, neprebehli žiadne veľké zmeny. Dokázali sme hrať našu hru v útoku aj v obrane, čo sa nakoniec prejavilo aj na výsledku. Nemáme teraz veľa času na prípravu, takže musíme rýchlo zanalyzovať, v čom sa môžeme zlepšiť. Určite to v Handlovej nebude ľahký zápas, majú dobrú formu a tiež fanúšikov, ktorí im pomôžu,“ detailnejšie rozobral zápas pivot Levíc Nikola Jeftič.

Handlová sa snažila nadviazať na výkon zo stredy, ale podobne ako v prvom meraní síl, tak aj v treťom zápase série doplatila na to, že zahodila kopec šancí na to, aby mohla u Patriotov zvíťaziť. Skúsenejší súper to vždy nekompromisne trestal. „Nikto nám nemôže uprieť, že sme nebojovali. Nakoniec zápas rozhodli detaily a chyby, ktoré Levice okamžite využili a tým pádom sa dostali do pohodlného 14-bodového náskoku. Robili sme čo sme mohli, séria je však 2:1 a doma sa ideme s Levicami pobiť o víťazstvo. V Leviciach sa hrá vždy ťažko. Keď tu chceme vyhrať, alebo byť úspešní, musíme byť sústredení od začiatku do konca zápasu. Niekedy sa nám stávajú hluché chvíľky, kedy sa možno aj dobre bráni, ale nepremenia sa voľné strely alebo sa urobí hlúpa chyba a súper to okamžite potrestá. Levice majú na každom poste výborných hráčov, ale aj my máme skvelých hráčov. Rozhodujúcim faktorom sú detaily, avšak ideme ďalej, musíme bojovať,“ vyjadril sa k zápasu handlovský pivot Lukáš Hoferica.

DSC 8729 

Zverenci trénera Tea Hojča sa poučili z chýb na Hornej Nitre, lepšie kontrolovali doskok a handlovského snajpra Djordjeho Tresača nepúšťali k ľahkým pokusom. Hosťom nepomohlo ani to, že viaceré opory mali problémy s faulami, s pribúdajúcim časom tak nemohli ísť do tvrdých súbojov úplne naplno. To všetko je už minulosťou, Levice majú druhý bod v sérii a v utorok môžu súperovi ukončiť sezónu. „Dokázali sme preniesť na ich plecia tlak, čo nám, verím, že môže mierne uľahčiť situáciu. V play off však nič nie je jednoduché. Handlová bude hrať na 100% a my musíme byť pripravení,“ myslí si Jeftič.

„Baník“ musí zabrať, ak nechce opäť po roku skončiť v štvrťfinále. Čo môže byť podľa Hofericu recept na úspech? „Jednoznačne bojovnosť a pripravenosť. Nič im nedarujeme. Ideme ďalej, musíme sa sústrediť a hrať našu hru. Handlová nie je len Djordje Tresač. Chcel by som poďakovať našim skvelým handlovským fanúšikom, ktorí nás chodia každý zápas podporovať. Tešíme sa už na ďalší zápas v utorok v Handlovej,“ zakončil hodnotenie hráč Handlovej.

Highlighty zo zápasu Levice – Handlová:

Foto: Lukáš Droppan