• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po prvej štvrtine sezóny sa nachádza BK Slávia Žilina, s bilanciou šesť výhier a dve prehry, na výbornom druhom mieste Slovenskej basketbalovej ligy. Aktuálnu situáciu v tíme a očakávania do najbližšieho obdobia sme zhodnotili spoločne s trénerom Ivanom Kurillom.

- Ako hodnotíte prvú štvrtinu základnej časti?

"Štart do novej sezóny nás určite teší. Pred nami je ale ešte veľa práce. Sme radi, že sa do zostavy vrátil Oliver Tot, ktorý pozná náš koncept hry a našu filozofiu mať v tíme vysokého rozohrávača. Áno vieme, že sa nám počas zápasu s Lučencom zranil Doug Wiggins, ktorý ešte stále nie je zdravotne v poriadku. Toto sú situácie, ktoré nás postretli v úvode sezóny a s ktorými sme sa vyrovnali. Niekedy sa zvykne porovnávať, ako hrali tímy v predchádzajúcej sezóne. Myslím si, že je to smiešne, keďže každý ročník SBL je iný. Čo sa dá s určitosťou povedať je, že súťaž sa veľmi vyrovnala, čo je z pohľadu diváka veľké plus. Teší nás, že po prvej štvrtine ligy sme druhí, čo je nad rámec našich očakávaní."

- Výborný vstup do ligy naznačuje kvalitnú prípravu a dobre poskladaný tím. Ako ste sa stavali k skladbe kádra pred aktuálnou sezónou?

"Naša tréningová príprava prebiehala hlavne doma a herná predovšetkým na súperových palubovkách. Do kádra sme priniesli nových zahraničných hráčov, ktorí majú chuť bojovať a sú motivovaní nie len na zápasoch, ale aj na tréningoch, čo je veľmi dôležité. To všetko vytvára tímovú chémiu. Som si vedomý, že väčšinu zápasov sme odohrali doma. Pripravujeme sa však od zápasu k zápasu, čo je z nášho pohľadu najdôležitejšie. Svoju úlohu zohráva aj zdravotný stav. Verím, že do zostavy sa čo najskôr vráti Doug Wiggins, čím budeme mať väčšiu variabilitu."

IMG 6837

- V druhej štvrtine súťaže vás čakajú zápasy prevažne na palubovkách súperov. Ako sa k tomu staviate?

"Už v najbližšom zápase sa predstavíme na palubovke Spišskej Novej Vsi, ktorá má svoju kvalitu a odohrala vyrovnané zápasy s viacerými súpermi. Vonku sa hrá, ale vždy ťažko, no my sa pokúsime v odvetnej časti zabojovať o čo najväčší počet víťazstiev aj keď sme si vedomí, že to nebude jednoduché. Všetko je to o tréningu a príprave na jednotlivé zápasy. Rovnako je základom, aby sme mali plnú halu fanúšikov tak, ako je tomu teraz a aby sa bavili basketbalom a mali radosť z našej práce. To pokladám za dôležité."

- Už v minulej sezóne bola atmosféra na domácich zápasoch výborná. Aj tento rok je hala počas všetkých domácich stretnutí zaplnená. Vyzerá to, že klubu sa svojou prácou definitívne podarilo dostať do povedomia žilinského športového fanúšika.

"Veľmi si vážime každého fanúšika, ktorý navštevuje naše zápasy. Naši priaznivci nám dodávajú energiu a pomáhajú k výhram. Robíme to hlavne pre nich. Dobrú prácu v tomto robí aj manažment, ktorý sa snaží prinášať fanúšikom rôzne novinky a tým im pripravuje zážitok nad rámec basketbalu. Veríme, že hala bude plná počas celej sezóny."

Zdroj: bkzilina.sk

Foto: Jakub Ruman