• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

O smečiarskych kvalitách Adama Antoniho sa veľmi dobre vedelo už pred All-Star zápasom, ktorý sa po ročnej pauze vrátil na slovenské palubovky. 24-ročný reprezentačný krídelník zvykne svoje smeče predvádzať na podobných exhibičných akciách, ale niekedy aj v ostrých zápasoch, o čom sa už stihli presvedčiť tiež prievidzskí fanúšikovia.

Antoniho účasť v súťaži smečiarov v rámci zápasu hviezd teda nebola žiadnym prekvapením. V SBL však nájdeme hneď viacero kvalitných smečiarov, takže Antoni čelil silnej konkurencii. Ani v tej sa nestratil, ba čo viac, celú súťaž vyhral.

Povesť výborného smečiara potvrdil Antoni kúskom, za ktorý si od poroty vyslúžil 50 bodov, čiže najvyšší možný zápis. Pritom nešlo o pokus, ktorý by si náš krídelník špeciálne pripravoval. Antoni jednoducho vytiahol smeč zo svojho pestrého repertoára. „To, že budem súťažiť v smečovaní, som sa dozvedel tri dni pred samotným zápasom," prezradil Antoni. „Nemal som vôbec čas trénovať smeče, veď ešte deň pred All-Star zápasom sme hrali ligový duel. A nemám ani nejakú extra motiváciu trénovať smeče, keďže som znova predviedol moje osvedčené kúsky a zvíťazil som."

Antoni bol jedným z troch zástupcov BC Prievidza na zápase hviezd. V tíme legionárov žiaril Ibrahim Durmo, na ktorého z lavičky dohliadal Tihomir Bujan. Bujana a Durma mohla tešiť výhra tímu „Svet", Durma k tomu ocenenie MVP, Antoni sa zas stal najlepším smečiarom ligy.

antoni

Práve Antoni, ktorý už raz vo svojej kariére bol nominovaný na zápas hviezd, no pre zranenie sa na ňom napokon nemohol zúčastniť, ale podotýka, že táto akcia bola predovšetkým o niečom inom. „Zápas sa odohrával v predvianočnej atmosfére a v podstate bez obrany, avšak predsa išlo o šou pre divákov. A v zápase určite bolo množstvo akcií, ktoré pobavili. Chcel by som sa poďakovať fanúšikom basketbalu za vytvorenie skvelej atmosféry počas celej tejto akcie. Myslím, že všetci si prišli na svoje."

Po zápase hviezd, ktorý sa konal 18. decembra, sme sa vrátili do zápasového kolotoča. Dva dni pred Vianocami sme, žiaľ, podľahli vedúcemu tímu tabuľky, teda bratislavskému Interu. Týmto duelom sme uzavreli prvú polovicu základnej časti. „Myslím si, že tímová bilancia mohla byť po polovici súťaže lepšia. Sme na štvrtej pozícii, čo vôbec nie je zlé, avšak mohli sme byť vyššie. V zápasoch proti Svitu, Spišskej Novej Vsi a Žiline sme vyhrali, čiže spokojnosť tam určite je. Mrzí ma predvianočný zápas proti Interu. Verím, že si z tohto zápasu vezmeme pozitívne aj negatívne veci a posunie nás to ďalej. Začína druhá polovica súťaže, musíme sa pripraviť na ďalšieho súpera," zhodnotil Antoni prvú polovicu sezóny 2019/20.

Po oslave vianočných sviatkov vhupneme do druhej polovice ročníka, a to už zajtra, kedy v Niké Aréne Prievidza privítame Levických Patriotov, ktorí sú v tabuľke o jednu priečku pred nami. Vzhľadom na medzisviatočný termín pôjde o veľmi špecifický zápas. Kľúčom k úspechu môže byť udržanie koncentrácie, čo v tomto období môže byť ťažšie ako zvyčajne.

Túto skutočnosť si uvedomujú aj naši hráči. Antoni dúfa, že sa s týmto faktorom dokážeme vysporiadať. „Verím, že do zápasu pôjdeme s čistými hlavami. Určite nemôžeme nič podceniť, musíme k zápasu pristúpiť na 110%. Nebude to jednoduchý duel. Levice majú svoju kvalitu. Preto dúfam, že cestu do haly si nájde mnoho našich fanúšikov, ktorí nás prídu podporiť a spoločne dotiahneme zápas do víťazného konca."

Zdroj: pdbasket.com

Foto: Lukáš Droppan