• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po štyroch rokoch si ako jeden z mála opäť okúsi európsku súťaž. Tentoraz však nie v drese Nitry, ale v drese úradujúceho majstra z Komárna, kde by mal patriť k ťahúňom tímu.

Lodiari po kvalitnej príprave zatiaľ nezažívajú ideálny vstup do ročníka, svoj podiel má na tom aj náročný žreb. Zatiaľ majú na konte jedno hladké víťazstvo proti Leviciam, ale aj dve prehry – proti Prievidzi a Interu, kde ich môže mrzieť fakt, že nedotiahli dobre rozohraný zápas do úspešného konca. „Môže nás mrzieť fakt, že sme si nechali ujsť oba zápasy, v Prievidzi štvrtou štvrtinou a rovnako aj proti Interu. Neviem, kde hľadať príčinu, nevidím chalanom do hláv. Treba sa z toho poučiť, viac sa sústrediť na koncovky, nepustiť súpera k šnúre a dať hlavne kôš,“ hovorí na margo zápasovej bilancie krídelník Komárna. Vido nevidí rozdiel vo výkonoch z prípravy a v samotných súťažných zápasoch, ako poznamenal, hrajú to isté – tvrdú a agresívnu obranu. „Progres je vidieť, od zápasu k zápasu sa zlepšujeme. Zápas s Interom nás opäť posunie ďalej, ale na to musíme momentálne zabudnúť, keďže nás už najbližšie čaká doma Svit,“ dodal na túto tému hráč Komárna.

Vidí Vido za možnou príčinou prehier proti silnejším súperom užšiu rotáciu v kádri Komárna? „Môže to byť, ale na to sa predsa nemôžeme vyhovárať. Každý hráč z lavičky môže niečo priniesť, máme 12 hráčov, ktorí keď prídu na ihrisko, tak bojujú až do konca a do krvi. Hráme veľa, základná päťka má vysokú minutáž, ale treba to vydržať,“ odpovedá bývalý hráč Handlovej a Nitry. Po úspešnej minulej sezóne, kde postupne ťahal mladý tím Nitry až následne priviedol takmer Handlovú k zisku bronzových medailí sa rozhodol Vido zamieriť na juh Slovenska, ako si zatiaľ túto zmenu pochvaľuje? „Všetko je tu zatiaľ super, predsa išiel som do majstrovského tímu. Je to vidno, že to je basketbalové mesto, všetci ľudia tým žijú a bolo to vidieť aj v zápase s Interom, kde nás prišli povzbudiť.“ Predsezónne očakávania s ktorými prišiel bývalý reprezentačný hráč k lodiarom sa naplňujú, Vido patrí k lídrom tímu. „Stále sú tam nejaké chyby, stále je čo zlepšovať, nemôžem povedať, že som nespokojný, ale stále to môže byť lepšie,“ uzatvára rozhovor Vido.

Foto: Dunataj.sk