• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Goran Bulatovič patrí k najlepším ligovým rozohrávačom, jeho výkony a skúsenosti sú však občas prehliadané. Krásne to ukázalo pôsobenie na hornej Nitre, v drese Handlovej sa vypracoval na pravidelného zberača double-double. Zmenilo sa niečo na hre 32-ročného Čiernohorca? Aj na to prišla reč v rozhovore.

Slovenská kariéra „Buliho“ bola až na ročnú zastávku na Spiši, trvalo spätá s účinkovaním v žlto-čiernom drese bratislavského Interu. Preto bolo pre mnohých v lete prekvapením, keď prijal ponuku „baníkov“ z Handlovej. Ako sa od začiatku ukázalo, bol to jeden z top transferov v rámci ligy.

„S vedením Interu som bol v kontakte, ale na konci som nedostal ponuku na zotrvanie. Handlová bola prvým tímom, ktorý ma oslovil na túto sezónu. Určite rozhodlo aj to, že podpísali ako trénera Danila Rakočeviča, s ktorým sa už dlho poznám a je tu niekoľko hráčov, s ktorými som už hral. Toto sú hlavné dôvody, prečo som podpísal v Handlovej. Adaptácia nebola vôbec ťažká, ľudia okolo klubu robili všetko, aby sme sa cítili dobre, čiže žiaden problém v tomto smere nebol,“ spomína Bulatovič na prestup a začiatky v Handlovej.

V drese MBK sa okamžite zaradil aj vzhľadom na skúsenosti do základnej zostavy a pravidelne ukazuje na palubovke svoju kvalitu. Prirodzene, má na to aj výrazne väčší priestor.

IMG 6395

„Čo sa týka basketbalu, tak hlavným rozdielom je, že tu hrám oveľa viac minút a mám viac zodpovednosti. S takýmto scenárom (poz. líder) som rátal, lebo som jeden z najstarších v tíme a je jasné, že musím na seba brať viac zodpovednosti. Podľa mňa každý rozohrávač musí byť lídrom tímu. Čo sa týka života, tak je to pre nás basketbalistov všade rovnaké. Nemáme veľa voľného času, tak je jedno, kde hráme,“ zamyslel sa rozohrávač Handlovej.

Bulatovič však na hornej Nitre zažíva basketbalové obrodenie, veď len v dvoch zápasoch nemal dvojciferný počet bodov a asistencií. Inak je Čiernohorec jasným ligovým lídrom v asistenciách (11,7 priemer na zápas), druhým najlepším v užitočnosti a najlepšiu päťku stíha aj v priemernom počte bodov. Dokonca prekonáva aj svoje čísla zo Spišskej Novej Vsi, kde už pred 6 rokmi prežíval vynikajúce obdobie.

DSC 3997

„Stále sa fyzicky cítim dobre, aj keď už mám 32 rokov. Niekto by povedal, že toto sú pre rozohrávača najlepšie roky (úsmev). Nemyslím si, že prežívam basketbalovú renesanciu, som rovnaký hráč, ako som bol predtým, len mám teraz inú úlohu v tíme. Hrám oveľa viac minút, musím brať na seba viac zodpovednosti, preto sú aj štatistiky lepšie ako predtým. Myslím si, že vždy môžem byť lepší. Vždy ma poteší, keď urobím double-double, ale na konci je dôležité len to, či tím vyhráva alebo prehráva,“ povedal Bulatovič.

Skúsenému playmakerovi basketbal v Handlovej evidentne chutí. Jediným negatívom je nevydarený štart Baníka do sezóny, celok z hornej Nitry sa krčí na poslednom mieste tabuľky.

IMG 6136

„V Handlovej si fakt užívam basketbal. Mám okolo seba dobrých spoluhráčov, sme super partia, v tíme máme veľmi dobrú atmosféru. Chcel by som pochváliť aj našich fanúšikov, ktorí sú s nami vždy, aj keď im nie je teraz dovolené byť v hale. Zatiaľ sa nám nedarí, mali sme veľa problémov so zraneniami, mnoho zápasov sme odohrali oslabení. Myslím si, že naša forma je už lepšia a ideme dobrým smerom. Potrebujeme ešte čas, máme veľa mladých hráčov. Na konci si musíme ešte viac veriť a som si istý, že výsledku prídu,“ uzatvoril „Buli“.

Foto: Daniel Faix, Lenka Molnárová