• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

17 dní gniavila basketbalových Spišiakov hnusoba s názvom Covid-19. Len štyria statoční Rytieri dokázali odolať neviditeľnému vírusu.

Spencer, Garrett, Nikolič a Krajňák však taktiež museli podstúpiť karanténu, a tak po vyše dvoch týždňoch, sa v piatok 27.11. zišla v športovej hale rytierska družina na svojom prvom po-covidovom tréningu takmer v kompletnom zložení. Chýbal len hlavný tréner Hojč, ktorý si doliečuje ne-covidové ochorenie.

17 dní bez akéhokoľvek tréningu, dusený kašľom, teplotami, dá profesionálnemu športovcovi riadne zabrať. „Trafilo nás to poriadne. Mali sme chlapcov, ktorí mali bezpríznakový priebeh, no niektorí si zažili svoje. Mrviš, Čekovský, ale hlavne hlavný tréner Teo Hojč by vedeli rozprávať o tom, že ich nepostihla obyčajná chrípôčka. Podstatné je, že je to za nami a že sme začali opäť trénovať,“ skonštatoval po prvom tréningu športový manažér Spišských Rytierov Michal Búza. Aj do jeho tela sa dostal koronavírus, no spišskonovoveský manažér mu vzdoroval pomerne statočne. „Prvé dva dni som mal teplotu, boleli ma svaly, stratil som chuť. Francúzska horčica zrazu nechutila nijak, doprial som si aj niečo štipľavé, čo inak vôbec nemusím. Potom to naraz 'odišlo', no karanténu som dodržal a už som fit,“ priblížil nám priebeh choroby.

17 dní ničnerobenia bude mať pravdepodobne dopad na hernú fazónu lídra basketligovej tabuľky. „Ten, kto robí vrcholový šport, vie veľmi dobre, čo s trénovaným organizmom urobí takáto pauza. Navyše mnohých chalanov choroba dokonale vytrápila, a tak v podstate začíname kondične od nuly. Spolu v kombinácii so zápasmi, ktoré nás čakajú, to bude riadna fuška a výzva, ktorú musíme zvládnuť. Verím však, že máme inteligentných fanúšikov, ktorí to pochopia a snáď nám odpustia možno pomalší rozbeh, ktorý logicky po tomto budeme mať. Toto je stav, ktorý sme nezažili a sám som zvedavý, ako sa s tým popasujeme,“ skonštatoval asistent trénera Spišských Rytierov Erich Korfanta.

Zdroj: basketsnv.sk

Foto: Oliver Búza