• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Stále len 21-ročný slovenský reprezentant Matej Majerčák patrí medzi opory tímu BC Prievidza. V základnej časti minuloročnej sezóny Niké SBL si pripísal v priemere 12,8 bodov a 6,2 asistencií na zápas. Kde začali jeho prvé basketbalové kroky, aké sú jeho športové ciele a ďalšie zaujímavé informácie nájdete v našom rozhovore.

- Matej, kedy a kde si urobil svoje prvé basketbalové kroky?

"S basketbalom som začal už v mladom veku v Spišskej Novej Vsi. Proste od mala som hrával basketbal, vybudoval si k nemu pozitívny vzťah a ostalo mi to dodnes."

- Na ktoré basketbalové momenty vo svojej doterajšej kariére spomínaš najradšej?

"S každým basketbalovým úspechom, ktorý sa mi podarilo dosiahnuť, sa spája pekná spomienka. Či už sú to mládežnícke medaily, postup do extraligy s Lučencom, alebo zisk slovenského pohára s Prievidzou. Medzi najpamätnejšie momenty určite patrí aj postup s U18 na ME do A-divízie a tohtoročný postup do kvalifikácie na World Cup 2023. Taktiež nemôžem zabudnúť na svoj prvý extraligový zápas, ktorý budem mať navždy v pamäti."

- Aká je tvoja najväčšia motivácia, ktorá ti pomáha sa zlepšovať?

"Ťažko sa mi vyberá jedna konkrétna. Je toho viac. Ale tak určite sa chcem a snažím sa každým dňom, mesiacom a rokom posunúť sa ďalej, a tým pádom si aj ekonomicky a finančne prilepšiť. Dôležitý je pre mňa samotný progres, keď vidím, že sa čo i len o trochu v niečom zlepším, tak ma to vnútorne teší a motivuje do ďalšej práce."

- Aké sú tvoje krátkodobé a dlhodobé ciele spojené s tvojou športovou kariérou?

"Úprimne, nemám stanovené konkrétne ciele. Určite však chcem hrať čo najlepšie, ako viem, aby som pomohol družstvu BC Prievidza a zlepšoval sa každým zápasom. Čo sa týka dlhodobých cieľov, tak sa chcem posúvať každou sezónou vyššie a vyššie. Veľmi rád by som si zahral nejakú kvalitnejšiu európsku súťaž."

- Aj napriek svojmu mladému veku si už okúsil medzinárodnú konfrontáciu za mužskú reprezentáciu. Cítil si výrazný rozdiel medzi klubovou a medzinárodnou úrovňou?

"Áno, je tam veľký rozdiel. Na medzinárodnej úrovni sa hrá proti tým najlepším z každého štátu, a je to na palubovke aj cítiť. Každý sa snaží odviesť čo najlepší výkon za svoju krajinu."

Zdroj: pdbasket.com

Foto: Daniel Faix