• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pre „pelikánov“ to bola náplasť za robotu, ktorú od príchodu do Niké SBL odviedli. Stávka na amerického kouča Daniela Sokolovskeho a jeho krajanov vyšla v podstate dokonale, výsledkom bol Slovenský pohár a ligové striebro. Po najúspešnejšej sezóne budú na nového kouča Marka Borasa a jeho tím veľké očakávania, ktoré patria podľa jeho slov k robote.

Ročník 2021/2022 priniesol pre Lučenčanov samé pozitíva, opäť v meste nastal basketbalový ošiaľ, ako tomu bolo napríklad za čias E.S.O. Výsledky a predvádzaná hra umlčala drvivú väčšinu kritikov, ktorá vnímala najmä dosiahnuté umiestnenia z minulých sezón. Radostné chvíle boli zadosťučinením pre všetkých v klube. To je už však uzatvorená kapitola, teraz otvára BKM ďalšiu. S novým trénerom a početnými hráčskymi zmenami.

„Začali sme s nekompletnom zložení. Postupne niektorí hráči prichádzajú, iní si plnia povinnosti pri reprezentačných tímoch. Čo sa týka zloženia tímu, tak je takmer kompletné. Rozmýšľame ešte nad niekoľkými možnosťami. Pravdepodobne čoskoro bude súpiska uzatvorená,“ vyjadril sa na úvod nový tréner Lučenca Marko Boras.

Zmenami prešla kompletná časť zahraničných hráčov. Desure Buie ide hrať druhú ligu v Turecku, Kyle Castlin rovnakú súťaž v Nemecku. Do Švajčiarska si to namieril Dalan Ancrum, Akia Pruitt hráva aktuálne v Uruguaji. Nahradiť ich nebude jednoduché, ale očakávania budú určite od Inda Gokula Natesana, Čiernohorca Vasilijeho Kneževiča alebo Američana Tyrella Corbina.

boras luc

„Legionárska časť družstva je hotová. Očakávam od nich, že prinesú kvalitu a na každom tréningu, zápasu odovzdajú zo seba maximum,“ uviedol na adresu posíl šéf lučeneckej lavičky. Zo slovenského kolektívu neprišlo k žiadnym zmenám, jediným otáznikom, či si Simeon Jackuliak zaknihuje ďalší ročník v drese BKM. „Teší ma, že vedenie klubu dokázalo udržať domácich hráčov z predchádzajúcej sezóny. Myslím si, že sú veľmi dôležité. Očakávam od nich ešte výraznejšiu rolu, ako tomu bolo pred rokom,“ dodal Boras.

Najťažšou úlohou pre trénera a jeho kolektív bude tak naplniť fanúšikovské očakávania, ktoré dosiahol Lučenec pred niekoľkými mesiacmi triumfom v Slovenskom pohári a putovaním v Niké SBL. „Lučenec mal skvelú sezónu, mnoho zápasov som sledoval doma v Srbsku. Je to skvelé pre klub a mesto. Vždy bude tlak, je to súčasť roboty. Prípravné zápasy chceme využiť na to, aby sme sa spoznali. O výsledky nepôjde, ale je jasné, že máme pred sebou ešte množstvo roboty,“ myslí si srbský tréner.

Zmena na poste hlavného trénera tak prirodzene núka otázku, aký herný štýl Boras preferuje: „Ešte je priskoro na túto otázku, keďže nemáme na tréningu všetkých. Všetko bude záležať od toho, čo dokážu priniesť na palubovku. Jedno je isté, každý musí odovzdať pre tento klub a v každom zápase 100 percent svojich možností. To musí vedieť každý hráč na súpiske Lučenca.“

DSC 0247

Aktuálna súpiska BKM Lučenec:

Príchody: Marko Boras (hlavný tréner, KK Slodes Belehrad - Srbsko), Tyrell Corbin (Mega Tbilisi - Gruzínsko), Vasilije Kneževič (KK Ibar Rožaje - Čierna Hora), Isaiah Manderson (Indios de Mayaguez - Portoriko), Gokul Natesan (UU-Korihait - Fínsko), Isaiah White (University of Southern California - USA)

Zostávajú: Lukáš Bolek, Šimon Ďuriš, Ondrej Kapustík, Juraj Láštic, Matej Siládi, Ján Zorvan

 

Aktuálny program prípravných zápasov BKM Lučenec:

27. augusta: BKM Lučenec - BC Prievidza

2. - 3. septembra: Medzinárodný turnaj v maďarskom Miškolci (BKM Lučenec, MEAFC Miškovec/Maď., DEAC Debrecín/Maď., Jászberény KSE/Maď.)

9. - 11. septembra: Federálny pohár - B-skupina (Lučenec):

9. septembra: BKM Lučenec - Královští Sokoli Hradec Králové (ČR)

10. septembra: BKM Lučenec - BK REDSTONE Olomoucko (ČR)

11. septembra: BKM Lučenec - MBK Baník Handlová

16. - 17. septembra: Federálny pohár - zápasy o umiestnenie

24. septembra: BKM Lučenec - Iskra Svit

Foto: archív MB, Lukáš Droppan