• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Na pomaličky sa končiaci týždeň bude spomínať Michal Baťka iba v dobrom. V stredu oslávil víťazstvo nad bratislavským Interom, vo štvrtok meniny a v piatok triumf nad Tarnobrzegom a celkové prvenstvo na domácom miniturnaji. 

- Michal, začnime od konca. Víťazstvo 98:88 nad Tarnobrzegom sa nerodilo vôbec ľahko. Prečo sa vám dlho nedarilo dostať do vedenia a čo napokon rozhodlo?

Od začiatku sme hrali veľmi mäkko. V prvých troch štvrtinách sme inkasovali 75 bodov a súper nám tak strieľal 25 bodov za štvrťku. Najväčšia chyba bola teda v obrane, kde sme pôsobili nedôrazne. Zápasy pritom vyhrávajú práve obrany, čo sa potvrdilo v záverečnej štvrtine. Tam sme už zahrali výrazne lepšie a súperovi sme povolili iba osem bodov. Vďaka tomu sme to otočili a teší ma, že sme sa dokázali zomknúť a pripraviť si pohodu pred štartom sezóny.

- Poľský tím pritom deň predtým prehral s Interom o pätnásť bodov. Nepodcenili ste ho trochu vzhľadom na tento výsledok?

Myslím si, že nie. Nás v podstate štvrtkový výsledok nezaujímal, pretože my sme mali svoj cieľ. Tým bolo víťazstvo. Možno som si myslel, že po zápase s Interom budú trochu viac unavení, pretože odohrať v tejto fáze roka dve stretnutia za dva dni nie je jednoduché. Tarnobrzeg ale ukázal slušnú kvalitu. Aj proti Interu dokázal skresať stratu z dvadsiatich bodov na osem a i proti nám bol tri štvrtiny viac ako vyrovnaným súperom. Bola to pre nás dobrá konfrontácia a osobne som rád, že som si mohol po návrate z reprezentácie zahrať kvalitné zápasy za Košice.

- Aký je zatiaľ tvoj pocit z tímu?

Je to čím ďalej, tým lepšie. V rámci tohto turnaja už nastúpil aj Milan Žiak, prišiel Nikola Vasojevič. Náš tím je teda konečne kompletný a aj v tréningoch tak môžeme pracovať piati proti piatim. Pred nami je ešte týždeň poctivej prípravy a potom sa už tešíme na Inter. Čerstvé víťazstvo nad ním nám pomôže po psychickej stránke.

- Vo štvrtok bolo Michala. Dá sa považovať víťazstvo na turnaji za ideálny darček od spoluhráčov?

Chalani mi poblahoželali, ale ja meniny nikdy nejako vážne neoslavujem. Určite som si to ale užil vo veľkej pohode, ktorá pramení z našich výsledkov.

- Nakoľko dôležité je pre KB Košice víťaziť už v tejto fáze sezóny?

Potrebujeme to pre sebavedomie. Obzvlášť, ak dokážeme otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúce zápasy, akým bol ten proti Poliakom. Je dôležité ukázať vôľu po víťazstve a kolektivitu tímu. Aj preto som rád, že sme to zvládli.

- A teraz niečo z iného súdka. V nedeľu ožijú Košice maratónom. Chystáš sa povzbudiť bežcov?

Výsledok si určite pozriem, ale ešte neviem či si pozriem maratóncov aj naživo. Určite pôjdem regenerovať, dám si nejaký wellness. Cez týždeň už na to totiž veľa času nebude. Maratóncom ale držím palce a dúfam, že prekonajú traťový rekord.

- Na akú dlhú trať by si si trúfol ty?

Nuž ja veru nemám postavu ľahkonohého afrického bežca. Ak by som zabehol maratón, tak by som asi následne potreboval polročnú dovolenku. Ani si nechcem predstaviť tie pľuzgiere. Na tvrdom povrchu nebehám radšej vôbec. Ja a betón nie sme kamaráti.

Autor a foto: Peter Jesenský, Zdroj: kbkosice.sk