• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Štart novej sezóny už klope na dvere. Sobotňajším zápasom na palubovke bratislavského Interu odštartujú basketbalisti KB Košice svoju druhú misiu v rámci Eurovia SBL Ligy a po vlaňajšom nováčikovskom oťukaní sú teraz ciele Býkov výrazne odvážnejšie. Rovnako ako vlani, aj teraz bude jednou z hlavných opôr tímu krídelník Stano Baldovský.

Stano, ako by si zhodnotil prípravu na novú sezónu?

Stanislav Baldovský: Z môjho pohľadu bola trošku netradičná, pretože spoločne s Mišom Baťkom a Milanom Žiakom sme boli v reprezentácii. S tímom sa teda pripravujeme ešte len dva týždne. Myslím si ale, že sme už viac menej zohratí. Doma sme dokázali poraziť silný Inter. Chýbali mu síce Barač a Bílik, ale ukázali sme svoju silu. Myslím si, že môžeme vyhrať s každým a do Bratislavy teda cestujeme s úmyslom uspieť.

Sezónu odštartujete hneď dvomi zápasmi v Bratislave. Po Interi sa predstavíte aj v Karlovke. S čím budete po tomto dvojzápase spokojní?

Spokojní budeme s dvoma víťazstvami. Podstatné je, aby sme ukázali kolektívnu obranu na vysokej úrovni a na palubovke sa prezentovali veľkou vôľou po víťazstvách.

V príprave ste odohrali v podstate iba dve stretnutia v kompletnom zložení. Budú sa niesť prvé kolá ešte stále v znamení hľadania súhry?

Určite to budeme ladiť za pochodu. Tak ako som vravel, traja sme boli v reprezentácii a na poslednú chvíľu prišiel i Nikola Vasojevič. Pre tím je ťažké hrať bez štyroch hráčov. Snažili sme sa ale urobiť všetko preto, aby sme to dali čo najskôr dohromady. V Bratislave chceme zabojovať o víťazstvo.

Posezónne zmeny boli výrazné a noví sú všetci legionári. Podarilo sa už v šatni vytvoriť potrebnú partiu?

Myslím si, že áno. Partia sme veľmi dobrá. Rozumieme si na ihrisku i mimo neho. V tomto smere je to zatiaľ výborné.

Ciele klubu po minuloročnom semifinále stúpli. Ako ich vnímaš ty?

Rovnako ako vedenie. Náš cieľ je finále. Každý zápas bude ťažký, ale my chceme zabojovať a zahrať si sériu o titul.

Čo hovoríš na zmeny, ktoré prebehli v obsadení Eurovia SBL Ligy?

Veľmi ma potešili. Mám úprimnú radosť z návratu Handlovej, Lučenec bol kedysi majstrom. V lige máme jedenásť tímov a niečo také si už ani nepamätám. Nováčikovia určite obohatia ligu a posilnili sa aj ostatné kluby. Hráčov obmenili aj v Nitre či Spišskej Novej Vsi a ani oni už nebudú len do počtu. Úroveň ligy naozaj stúpla a prakticky každý jeden tím bude chcieť postúpiť do play-off.

Autor a foto: Peter Jesenský, Zdroj: kbkosice.sk