• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V minulej sezóne bojoval neúspešne s Košicami v sérii o tretie miesto proti Interu, v novom ročníku bude srbský rozohrávač Aleksandar Vlahovič obliekať práve dres klubu z Pasienkov. Vo svojej druhej sezóne na Slovensku chce opäť bojovať o titul.

„Moja prvá sezóna na Slovenku mi dala mnoho dobrých a zaujímavých zápasov, ukázala mi pekný obrázok o Slovensku. Páčila sa mi a užil som si ju,“ spomína na predchádzajúci ročník v Košiciach Vlahovič. Jedna z posíl Interu mala v predchádzajúcej sezóne priemer 14,9 bodu, 2,7 doskoku, 4,3 asistencie, a 1,0 zisku na zápas, čo zaujalo vedenie klubu, ktoré nakoniec rozohrávača po dobrej sezóne v metropole východu angažovalo. „Myslím si, že byť v Interi je dobrou možnosťou pre mňa. Rýchlo som sa adaptoval na slovenskú ligu a podľa môjho názoru bude liga tento rok silnejšia. Uvidíme, čo mi budúcnosť prinesie. Mal som mnoho ponúk po vydarenej sezóne, ale keď som si to všetko prešiel, tak som prišiel na to, že Inter je pre mňa to najlepšie. Nerozhodol som sa zle,“ povedal hráč Interu.

Vlahovič je zatiaľ s doterajším pôsobením na Pasienkoch spokojný, veľmi si cení podmienky a skúsenosti trénera Vidina. „Dostal som inú úlohu v tíme, teraz hrám viac na pozícii dva. Vyzerá to zatiaľ dobre,“ vyjadril sa o svojej pozícii v tíme srbský tvorca hry. Inter v príprave potvrdzuje, že novovytvorený tím bude opäť hrať o najvyššie pozície. „Tím je dobrý. Máme dobrých hráčov na každom poste, lopta sa hýbe dobre, každý hráč prispieva na palubovke niečím, čo môže byť našou devízou v sezóne. Fanúšikom by som rád odkázal, že mienime v každom jednom zápase bojovať. Našou silou bude tímovosť,“ myslí si Vlahovič.

Srbský rozohrávač sa v tíme stretne so svojimi „krajanmi“, keďže vedenie klubu stavilo na legionárov z Balkánu. „Predtým sme boli súčasťou jednej krajiny, tak teraz mi to príde tak, ako keby sa nič nezmenilo. Bulatoviča a Baraca som poznal už predtým, o Radukovičovi som počul, že je dobrý hráč,“ uviedol 26-ročný basketbalista. Vlahovič zaujal už v Košiciach svojou profesionalitou, o ktorú sa mieni opierať aj pri svojom účinkovaní na Interi: „Na každom tréningu a zápase odovzdám zo seba všetko. To je pre mňa to najdôležitejšie. Od tímovej práce môžu vzniknúť aj dobrí hráči. Verím, že tvrdá práca každý deň sa vyplatí, pretože koľko basketbalu venujete, toľko sa vám vráti späť.“

Vlahovič očakáva od novej sezóny skvalitnenie ligového pelotónu, väčší počet zápasov, čo je podľa neho pozitívne pre hráčov a fanúšikov. Samotný hráč si myslí, že aj keď je konkurencia tvrdá, tak Inter môže hrať o titul. „Malé detaily môžu rozhodnúť o titule,“ dodal rozohrávač. Hráč Interu bude v novom ročníku obliekať dres s číslom 0. Za jeho rozhodnutím je zaujímavý príbeh: „Chcel som pôvodne mať číslo 55, ale to si rezervoval Kozlík. Za to číslo mi zaplatí pivo (smiech). Skutočný dôvod však je, že mnoho 'trénerov' v Srbsku mi povedalo, že toľko minút (0) budem hrať v profesionálnom basketbale. Vďaka nim mám o motiváciu každý deň postarané. V živote je všetko možné. Netreba sa nikdy vzdávať, pretože vždy je to na tebe.“

FOTO: DANIEL FAIX, PETER JESENSKÝ