• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tri výhry a rovnaký počet prehier. S touto bilanciou zatiaľ patrí Lučencu v priebežnej tabuľke Eurovia SBL siedma pozícia. Nováčik však doterajšími výsledkami naznačil, že neplánuje byť medzi elitou len do počtu. Jedným z ťahúňom tímu je aj americký pivot Garrick Sims.

Výkony 28-ročného Američana patria k prekvapeniam tejto sezóny. Sims pôsobil pred príchodom na Slovensko dva roky v nižších španielskych ligách, ktoré mu však dali do vienka kvalitné podkošové schopnosti. Pivot Lučenca je jasným lídrom v počte doskokov na zápas (11,2), nestráca sa ani v bodovej tabuľke (15,5), v počte získaných lôpt (2,2) a asistencií (3,7). „Som veľmi hrdý na svoje doterajšie výkony v sezóne. Je to moja tretia sezóna medzi profesionálmi a dúfam, že takéto výkony budem podávať aj naďalej. Pozdáva sa mi aj úroveň tejto súťaže, v ktorej každý dokáže poraziť každého,“ povedal Sims.

Siedme miesto po šiestich stretnutiach je dobrým výsledkom nováčika, ktorý chytil hneď v úvode zdravé sebavedomie. „Myslím si, že sme dobrý tím. Ukazujeme, že v nováčikovskej sezóne dokážeme hrať proti komukoľvek. S doterajšou bilanciou som spokojný, pretože vieme, že dokážeme víťaziť. Chceme ísť do play off,“ hodnotí výsledky svojho tímu americký pivot. O lučeneckej sile sa mohli už presvedčiť viacerí papieroví favoriti, naposledy úradujúci majster z Prievidze. „Kurillovci“ predviedli v poslednej štvrtine strhujúci finiš, no napokon prehrali rozdielom troch bodov 101:104. „Nezastavili sme niektoré útoky v obrane, to bolo rozhodujúce. Celkovo som však hrdý na to, akú odvádzame robotu. Potrebujeme sa hlavne zamerať na obranu, tréner nám prizvukuje, aby sme v prvých desiatich minútach stretnutia hrali tvrdo v obrane,“ uviedol hráč Lučenca.

Dobré výsledky „novohradčanov“ rezonujú aj medzi fanúšikmi, ktorí pravidelne zapĺňajú športovú halu. Práve oni dávajú spomínať na zlaté časy lučeneckého basketbalu, čo ocenil aj Sims: „Som veľmi rád za ich zvyšujúci sa počet na každom domácom zápase. V každom zápase ich počuť, čo veľmi oceňujem.“

Foto: Marcela Ballová