• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V uplynulých dňoch sme vám na našej webovej stránke priniesli niekoľko zaujímavých rozhovorov s novými posilami handlovského Baníka. Porozprávali sme sa s Tomášom Mrvišom, Sašom Jankovičom, Stefanom Mitrovičom, Aleksandarom Radukičom, Marekom Jaššom, či s odchovancom Handlovej Branislavom Mátychom.

Vyššie spomínaní "borci" sa pridali k hráčom, ktorí na súpiske zotrvali z vlaňajšej sezóny. Po tom, ako manažment "Baníka" predstavil takmer kompletné zloženie tímu pre sezónu 2019/2020, sa opäť vraciame na začiatok a postupne vyspovedáme staronových hráčov handlovského MBK.

Z kvarteta basketbalistov Jakub Petráš, Filip Halada, Adam Stehlík a Michal Dolník, začíname prvým menovaným, Jakubom Petrášom.

Rodák z Rajca prišiel do Handlovej pred uplynulou sezónou spoza veľkej mláky, kde hrával za tím Stony Brook New York. Handlová sa tak stala jeho prvou európskou zastávkou po štvorročnom pôsobení v USA. "Uplynulá sezóna bola pre mňa veľmi náročná, pretože som si po dlhom čase opäť zvykal na európsky basketbal. Zámorské súťaže sú typické rýchlou hrou zo strany na stranu a v Handlovej som sa doslova zo dňa na deň musel preorientovať na fyzicky náročnejší a kontaktnejší basketbal. Bol to naozaj veľmi náročný prechod, ale myslím si, že som ho zvládol," zaspomínal na nedávne obdobie handlovský center.

Po náročnej sezóne si Jakub doprial zaslúžený oddych v kruhu rodiny a neodolal ani návšteve USA, kde prežil krásne basketbalové roky svojej kariéry. "Letné obdobie som trávil s rodinou a priateľmi. Väčšinou to bolo mimo Slovenska a neodpustil som si ani návštevu USA. Musím povedať, že voľno som si užil, no bolo dôležité myslieť aj fyzickú regeneráciu, aby som sa do Handlovej vrátil pripravený," prezradil Petráš.

A zdá sa, že Jakub urobil dobre. Príprava pod taktovkou trénera Maksimoviča je náročná, no podľa dvadsaťpäťročného pivota veľmi kvalitná a účinná. "Sme už v polovici tretieho týždňa tréningovej fázy, ktorá sa odvíja presne tak, ako som očakával. Po dlhom voľne je to pre každého z nás náročné, no z toho, čo teraz zasejeme, budeme v priebehu súťaže žať," zhodnotil Petráš.

Napriek tomu, že si Jakub na Handlovú rýchlo zvykol, po príchode ho čakalo už po druhý raz zoznamovanie s hráčskou kabínou. Z kádra, s ktorým pôsobil v sezóne 2018/2019, zostali iba štyria hráči a do sezóny 2019/2020 vstúpia Handlovčania prakticky s novým celkom. "Nepochybne je to pre nás všetkých veľká zmena, no môj názor na torzo tímu je veľmi pozitívny. Musím povedať, že vedenie klubu si v prestupovom období dalo poriadne záležať a v Handlovej vzniklo konkurencieschopné mužstvo. Veľmi ma teší niekoľko faktov, ako napríklad zotrvanie Filipa Haladu, ale aj odchovancov Adama Stehlíka, či Michala Dolníka. Som rád, že si bok po boku zahrám s Tomášom Mrvišom, ale aj s ostatnými debutantami Handlovej," uzavrel Jakub Petráš.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lukáš Droppan