• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ako prví sa v rámci Slovenskej basketbalovej ligy zapojili do prípravy na ďalší súťažný ročník basketbalisti Levíc. Zverenci trénera Michala Madzina budú v úvode pracovať vo vonkajších podmienkach, zatiaľ s čisto slovenskou zostavou.

Postupné uvoľnenie opatrení už síce nezachráni súťažný ročník 2019/2020, ale Patrioti začali okamžite rozmýšľať nad ďalšou sezónou. Družstvo chce nadviazať v nedokončenej práci, k čomu má pomôcť aj fakt, že pod zmluvou je až pätica Slovákov - Martin Bachan, Boris Bojanovský, Viktor Juríček, Šimon Krajčovič a Samuel Volárik. Pod drobnohľadom kondičného trénera Enrika Smáka sa navyše v úvodný deň prípravy hlásili aj domáci odchovanci - Patrik Adámik a Martin Danielič. Spolu sa táto zostava stretla po vyše dvoch mesiacoch, na začiatok sa venovala hlavne kondičným cvičeniam, ktoré by mali „žlto-zelených“ vrátiť späť do formy.

„Postupne sa uvoľňujú pravidlá, ktoré boli dosť prísne a myslím si, že je po tejto dlhej pauze vhodný čas začať. Je to podľa mňa oveľa lepšie, ako keby sa máme stretnúť po štyroch mesiacoch v auguste a nevedieť, na čo sme. Takto máme jadro tímu pokope, pod kontrolou a môžeme zapracovať na tom, aby sme v auguste začali z iného bodu celú letnú prípravu. Začali sme vonku, veľká časť bude aj v týchto priestoroch. S kondičným trénerom sa nastaví určitý plán, aby sme počas týchto týždňov naozaj cítili, že sa to niekde posunulo a malo to zmysel. Ak sa otvoria vnútorné priestory, tak to bude kombinované s využitím haly,“ vyjadril sa tréner Levíc k začiatku a detailom prípravy.

Na úvod bol prítomný aj generálny manažér klubu Ladislav Garaj. Spolu s vedením klubu majú spomedzi všetkých účastníkov SBL najlepšiu štartovaciu pozíciu, keďže majú takmer polovicu družstva zloženú. „Je to dôsledok systematickej práce v klube, dobre sme si pripravovali chalanov a v klube sú dlhodobo. Sme radi, že v tejto fáze je tím už v podstate z polovice hotový. S trénerom a vedením sa už rozprávame o ďalších menách, teraz sú však na ťahu aj ostatné tímy. Máme už hrubú predstavu, ako by sme chceli družstvo doskladať, ale ešte máme na to trochu času,“ prezradil Garaj.

IMG 20200518 113241

Prirodzene sa samozrejme natíska otázka, či si oblečie dres Patriotov niekto ďalší z predchádzajúceho ročníka. „Poviem pravdu, že hneď po sezóne sme komunikovali s Aminom Hotom. Bavili sme sa s ním o možnosti ďalšej spolupráce. On sám ju nevylúčil. V najbližších dňoch uvidíme, aká bude situácia. Podľa toho sa rozhodneme, či ho oslovíme. Čo sa týka Američanov, tak tí na 100% nie,“ uviedol generálny manažér „žlto-zelených“.

Na začiatku prípravy chýbalo jedno známe meno, misia skúseného rozohrávača Milana Žiaka sa po troch rokoch medzi Patriotmi končí. Klub už dlhšiu dobu deklaroval, že sa bude snažiť opäť o čosi viac vystužiť slovenskú časť kolektívu. „S Miňom Žiakom to prišlo obojstranne, cítili sme obe strany, že prišiel čas, aby sa nejakým spôsobom naše cesty rozišli. Za to, čo pre nás spravil, mu ďakujeme. Rozišli sme sa v dobrom vzťahu. Hľadáme jedného slovenského hráča a chceli by sme doplniť tím ešte o jedného mladíka na dlhšie obdobie a s určitou perspektívou. Pár mien máme v hľadáčiku a myslím si, že do nejakého mesiaca budeme vedieť vyriešiť aj túto otázku,“ dodal na záver Garaj.

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: archív MD