• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Predchádzajúce dva ročníky boli pre Dalibora Hliváka náročné. V Komárne a Interi Bratislava sa musel popasovať s veľkou konkurenciou, inými úlohami a tiež zraneniami. To všetko je už teraz zabudnuté, počas leta si to namieril do Handlovej. Na Hornej Nitre sa 25-ročnému rozohrávačovi otvorila nová šanca a tiež miesto, kde by mohol nadviazať na výkony z pôsobenia v Karlovke.

„Baníci“ sa borili zo začiatku vynútenej prestávky s finančnými ťažkosťami, ale napokon z toho vyťažili možno viac, ako všetci očakávali. Klub sa totiž vydal výrazne slovenskejšou cestou, ako tomu bolo po minulé roky. Podarilo sa mu zlákať viaceré zaujímavé tváre, vrátane rodáka z Rožňavy. V jednom družstve sa stretol s viacerými, s ktorými v minulosti pôsobil.

„S pánom Kučerom sme viackrát telefonovali, rozhodoval som sa medzi dvoma klubmi. Pre Handlovú som sa rozhodol z viacerých dôvodov. V prospech môjho rozhodnutia zavážilo aj to, že poznám trénera, ktorý sem prišiel. S Danilom Rakočevičom som spolupracoval v minulej sezóne na Interi. S hráčmi veľmi dobre pracuje. Ostatné dôvody som spomínal v predchádzajúcich rozhovoroch. Poznám viacerých hráčov, ktorí sem prišli. Išlo mi hlavne o to, aby som poznal trénera, jeho prácu a ako individuálne pracuje s hráčmi,“ prezradil nám Hlivák.

V Karlovke sa dopracoval k oceneniu pre najlepšieho mladého hráča základnej časti, po odchode od „vysokoškolákov“ však jeho individuálne výkony neboli také, aké by sám chcel. Dres Handlovej by mu v tomto ohľade mohol sedieť a opätovne ho naštartovať k takej hre, akou sa prednedávnom prezentoval.

hlivak handlova 3

„Už sa na to spätne nepozerám, hľadím na to z pozitívnej stránky. Sezóna v Komárne a na Interi mi určite dala niečo do basketbalovej kariéry. Pozerám sa na to aj z druhého pohľadu, mal som možnosť dokončiť vysokú školu. To už teraz ako keby opadlo, nemusím sa na to sústrediť. Môžem sa stopercentne koncentrovať na basketbal,“ vyjadril rozohrávač Handlovej.

Najmä predchádzajúci ročník bol pre slovenského reprezentanta mimoriadne náročný, vo veľkej konkurencii v rámci Interu Bratislava sa len ťažko presadzoval. Postupne sa vytratil zo zostavy, jeho posledný súťažný duel sa datuje ešte k decembru. „Ku koncu januára som mal problémy s chrbtom. Spadol som na toto miesto a vyradilo ma to z hry. Som rád, že liečba a všetky tieto veci okolo, sa z časového hľadiska všetky splnili. Mohol som začať robiť veci tak, ako boli naplánované,“ ozrejmil Hlivák.

hlivak handlova 1

Pokojne by sa dalo povedať, že v Handlovej je pred ním reštart kariéry. Dostal sa do družstva, ktoré nebude tak pod drobnohľadom a aj celkový tlak na individuálne výkony možno nebude taký, ako tomu bolo v Komárne a Interi Bratislava. „Neviem, či by som to doslovne nazval ako reštartom. Teším sa na ďalšiu sezónu. Myslím si, že sa tu formuje zdravá kostra tímu. Je tu pekná kombinácia hráčov - mladších a skúsených. Nepozeral som sa na to, že veľké alebo malé mesto. Mne viac vyhovuje menšie mesto a menšia pozornosť. Keď som videl, že na môj post podpíšu Gorana Bulatoviča, s ktorým som tiež fungoval v minulej sezóne, tak aj to zavážilo pri rozhodovaní. My sme si už spolu na Interi sadli po ľudskej a basketbalovej stránke. Je to veľmi dobrý a ctižiadostivý pracant,“ uviedol 25-ročný basketbalista.

Hlivákové ciele pred novým ročníkom sú jasné: „Cieľom je návrat do reprezentácie. V každom zápase odovzdať maximum a čo najlepšie sa pripraviť na sezónu. Chcem odohrať každý zápas v plnom nasadení. Určite sa aj ostatní chalani na to pozerajú rovnako.“

Foto: Lukáš Droppan