• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Návrat Komárna na basketbalovú mapu prináša novú etapu na juhu Slovenska. Nováčikovská sezóna bude hlavne o tom, aby sa mladý kolektív okolo trénera Zlatka Jovanoviča adaptoval na podmienky najvyššej súťaže. Priestor v nej dostanú viaceré nové slovenské mená a tiež zaujímaví legionári.

Realizačný tím a hráči Komárna patria k prvým klubom Niké SBL, ktorí odštartovali prípravu na nadchádzajúci ročník. Družstvo, ktoré si v predchádzajúcej sezóne chcelo vybojovať miestenku skrz 1. ligu, dostalo počas tohto leta tzv. „divokú kartu“. Do tréningového procesu sa hneď v úvode zapojili všetci.

„Začali sme s prípravou, k dispozícii boli všetci hráči, ktorí sú pod zmluvou. Všetci sú zdraví a spokojní. Čo sa týka zloženia tímu, som spokojný. Ako som vravel dávnejšie v rozhovore, tak sme si vybrali hráčov, ktorí sú podľa nás v tejto chvíli najlepší. Sme šťastní, že sa k nám pridali. Sme mladé družstvo. Chalani trénujú dobre, na začiatku vyzerá ako dobrá skupina chalanov. Momentálne už nehľadáme nikoho, pretože je na to priskoro. Ideme do toho s tým, čo máme. Tréningy a prípravné zápasy nám ukážu, či ešte niečo budeme potrebovať alebo nie. Nechcem povedať, že toto je alebo nie je finálne zloženie družstva, všetko ukáže čas,“ vyjadril sa na začiatok prípravy a k zloženiu kádra tréner Komárna Zlatko Jovanovič.

Na súpiske „bielo-červených“ sú viaceré známe mená, ktoré si už Niké SBL odskúšali - Martin Danielič, Michal Dolník, Matej Marchyn, Jorden Duffy alebo Jakub Kádaši. K nim sa pridali legionári a súpisku doplnili Slováci, pre ktorých to bude debut v najvyššej súťaži, ako Ladislav Major alebo Marek Foltín. Všetkému bude veliť nováčik v pozícii hlavného trénera a ex-hráč Prievidze Zlatko Jovanovič, asistovať mu bude Ladislav Stojanov.

kn priprava 2

„Teší ma to a bol to jeden z cieľov, keď sme komunikovali s vedením tímu ohľadne slovenských basketbalistov. Toto je niečo, čo sa snažíme vybudovať - priniesť mnoho Slovákov a špeciálne mladých, aby sme im dali šancu. Spolu s Bobanom Tomičom cítime, že je niekoľko Slovákov, ktorí sa môžu zlepšiť a majú kvalitu na to, aby hrali našu ligu. Pre slovenský basketbal ide o dobrú vec, že je tu niekto ako Komárno a chce robiť takéto veci so Slovákmi,“ uviedol kormidelník Komárna.

Už prípravné zápasy budú pre komárňanský tím krstom ohňom, keďže si zmerajú sily s kvalitnými družstvami z Maďarska a Rakúska. Celkovo sa v piatich prípadoch predstavia svojim fanúšikom, v troch stretnutiach vycestujú za súperom. Úvodný duel je na programe 27. augusta.

„V tomto momente, keď je ťažké riešiť prípravné zápasy, kvôli svojim opatreniam, očkovaniam a podobným veciam, sme spokojní s programom prípravných zápasov. Väčšinu z nich odohráme proti maďarským celkom, súperom budú aj tímy z Rakúska. Otestujú nás majstri, tímy, ktoré budú hrať európske súťaže,“ povedal Jovanovič.

kn priprava 3

Komárno je ako nováčik každopádne pre mnohých neznámou, ale ako sa už v minulosti ukázalo, môže to byť veľká výhoda hlavne v úvode sezóny. Nie raz sa totiž dobrý začiatok odrazil aj na dobrom umiestnení po základnej časti, respektíve play off.

„Osobné ambície momentálne nie sú podstatné, dôležité je, ako to všetko bude vyzerať. Ako nový a mladý tréner si chcem vybudovať svoje meno. Ako tréner by som rád, aby mi hráči a vedenie klubu verili. Hráč tiež chce byť každým dňom lepší a lepší, to isté platí aj pre trénerov. Toto presne očakávam od seba, aby som napredoval. Čo sa týka ambícií, tak o tých je ešte priskoro hovoriť, keďže všetci, vrátane nás, len začali s prípravou. Cieľom Komárna je odovzdať v každom stretnutí 100 percent,“ prezradil kouč Komárna.

Na záver prezradil aj niečo z plánovaného herného prejavu: „Keď dáte dokopy mladé družstvo, tak pri prvom rozhovore som spomenul, že očakávam energiu. Chceme veľa behať, byť prípadne najrýchlejšie hrajúcim družstvom v lige a hrať na veľa útokov. To však nebude jednoduché, pretože sa pri ňom robí mnoho chýb. Musíme byť preto trpezliví. Chceme to, snažíme sa o to, ale nebude to ľahké.“

 

Aktuálna súpiska BC Komárno:

Príchody: Zlatko Jovanovič (tréner, Radobasket KSE - Maďarsko), Ladislav Stojanov (asistent trénera), Martin Danielič (Patrioti Levice), Michal Dolník (MBK Baník Handlová), Márton Domsitz (Agrofeed SZE Győr KC - Maďarsko), Matej Marchyn (MBK Rieker COM-Therm Komárno), Luka Gašič (KK Kolubara Lazarevac 2003 - Srbsko), Marek Foltín (BKM SPU Nitra), Jorden Duffy (Enid Outlaws - USA), Ladislav Major (MŠK Iskra Petržalka), Jalen Ross (KK Kakanj - Bosna a Hercegovina), Vuk Djordjevič (KK Kolubara Lazarevac 2003 - Srbsko), Jakub Kádaši (ESET Ontinent - Španielsko)

 

Aktuálny program prípravných zápasov BC Komárno:

27. augusta: BC Komárno - Óbudai Kaszások Kosárlabda Akadémia (Maď.)

1. septembra: BC Komárno - BC GGMT Viedeň (Rak.)

4. septembra: Alba Fehérvár (Maď.) - BC Komárno

10. septembra: BC Komárno - Vasas SC (Maď.)

11. septembra: Vasas BC (Maď.) - BC Komárno

15. septembra: BC Komárno - Falco KC Szombathely (Maď.)

18. septembra: BC Komárno - BC Prievidza

Foto: Facebook