• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Utorňajšie víťazstvo Nitry nad Karlovkou malo pre zverencov Petra Semana nesmiernu cenu, nielenže dokázali prvýkrát v histórii vyhrať nad týmto súperom, ale dvoma bodmi sa dotiahli práve na tohto súpera a spolu so Svitom ich čakajú v najbližších kolách zaujímavé súboje o 6. – 8. priečku.

Dohrávka 13. kola priniesla divácky atraktívnu zápletku. Po úvodnej nevýraznej prvej štvrtine, v ktorej hlavné slovo mali chyby na oboch stranách, sa v ďalšom priebehu zápasu dostali hráči Nitry do menšieho trháku, ktorí dokázali držať až do záverečnej 10-minútovky. „Vstup bol dobrý, ako sme chceli. Tvrdo sme išli do každého súboja, začiatok bol taký, že veľa bodov nepadlo. Po prvej štvrtine sme si povedali čo budeme hrať a na 100% nám to vyšlo. Hrali sme rýchlo, kontaktne a k tomu sme dali nejaké ľahké koše. Karlovka nestíhala v rotácii, čím nám popadali aj nejaké trojky, Pejovičove boli obzvlášť dôležité. Po prestávke sme tiež dobre začali, vedenie sme dokázali natiahnuť na 10 bodov,“ zhodnotil utorňajšie víťazstvo Ladislav Stojanov.

Ako poznamenal nitriansky krídelník, Semanovci išli do záverečných 10 minút s dvojciferným vedením, o ktoré ale v priebehu niekoľkých minút prišli. Karlovka totiž dokázala 15-bodovou šnúrou otočiť stretnutie vo svoj prospech a dlho držať psychologickú výhodu na svojej strane.

V rozhodujúcich momentoch zobral zodpovednosť na seba Stojanov, dvoma úspešnými trojkovými pokusmi a jednou dôležitou asistenciou prinavrátil víťazstvo nitrianskej strane. „Pociťovali sme určitý tlak. Nie je ľahké ísť z plus desať na mínus tri. Karlovke popadali pekné trojky, my sme nevedeli dať kôš, oni všetko dali. V závere sme spravili všetko preto, aby sme si doma nenechali ujsť víťazstvo. Chvalabohu nám vyšiel zápas a vyrovnali sme bilanciu s Karlovkou na 1 – 1. Pre diváka to musel byť 100% dobrý zápas,“ vyjadril sa k dramatickej koncovke autor 13 bodov.

Štvrté víťazstvo mladého nitrianskeho tímu má v doterajšom priebehu sezóny zatiaľ najväčšiu hodnotu, prvýkrát v najvyššej súťaži dokázali zdolať Karlovku a ziskom dvoch bodov sa dostali do priameho súboja o 6. – 8. miesto, keďže aj Karlovka a Svit majú zhodne ako Nitra po štyri víťazstvá. „Vieme, že Levice, Komárno, Inter a Prievidza hrajú úplne inú kategóriu. My sa zameriavame na tých súperov, ktorí sa držia na 6. – 8. mieste. Nejdeme do každého zápasu tak, žeby sme ho prehrali. Sústredíme sa na každý zápas rovnako, len Svit a Karlovka je taká, že musí byť 100-percentná. Dnes to vyšlo v náš prospech a uvidíme čo bude o dva týždne, keď opäť hráme predohrávku na Karlovke, ale aj tam prídeme určite vyhrať,“ zakončil pozápasové hodnotenie Stojanov. Na Nitru žiadne zápasové voľno nečaká, už v nedeľu ich cestujú na náročný duel do Komárna v rámci dohrávky 14. kola.

FOTO: RASTISLAV BÚGEL