• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Jediným Slovákom, ktorý sa na základe Vášho hlasovania prepracoval do základnej zostavy tímu Západu Eurovia SBL All Star Game bol Matej Marchyn. Komárňanský krídelník dostal 1772 hlasov a dôveru fanúšikov využil naplno.

„Bol som príjemne prekvapený, že ma nominovali. Ja som sa na to tešil už od začiatku, ako som videl, že som postúpil a som rád,“ hovorí 25-ročný krídelník k svojej nominácii. S jedenástimi bodmi sa Marchyn stal druhým najlepším strelcom západného družstva, ktoré viedla trénerská dvojica Černický – Hojč. Západ v súboji hviezd síce nezvíťazil, no Maťo Marchyn si v sobotu odniesol jedno z troch ocenení, keď ovládol trojkársku súťaž. V prvom kole zaznamenal komárňanský hráč 15 bodov z 30 a vo finále, v ktorom sa stretol s Markom Stojadinovičom z Levíc, 18. „Možnože by si tam zaslúžili byť nejaké iné mená, ale bolo to na ľuďoch a hlasovaní a som rád, že vybrali mňa. Môžem sa z toho len tešiť. Fanúšikovia mi zrejme veria a som rád, že sa mi podarilo vyhrať trojkovú súťaž. Ja som sa len tešil a užíval som si to,“ dodáva Marchyn.

Odchovanec levického basketbalu pôsobí v komárňanskom tíme už tretiu sezónu a aj on uplynulú sezónu dopomohol k historicky prvému majstrovskému titulu Komárna. Pred tým, ako však prišiel k „lodiarom“, si obliekal dres Levíc a Banskej Bystrice. Tento rok však na palubovke zatiaľ veľmi veľa času nestrávil. Pod vedením trénera Andjelka Mandiča odohral sedem z 15-tich zápasov a zo šiestich stretnutí FIBA Europe Cupu zase tri. „Neviem, čo na to povedať. Ja som sa vždy snažil hrať a trénovať naplno. Vždy som sa snažil robiť všetko pre to, aby som si tie minúty zaslúžil, a aby som dostal väčšiu príležitosť, ale to bolo na trénerovi, a musím to rešpektovať.“

Situácia v tíme aktuálneho majstra sa však minulý týždeň zmenila a Andjelka Mandiča na trénerskom poste vystriedal Dragan Ristanovič, čím sa aj Matejovi môže naskytnúť príležitosť odohrať viac minút. „Ja v to len môžem dúfať. Budem robiť všetko pre to, aby som ho presvedčil. Poznám ho. Keď som bol mladý, tak sme spolu v Leviciach hrávali a jednu sezónu ma aj trénoval, takže dúfam, že ho presvedčím,“ povedal k novému koučovi Marchyn. Hráči Komárna začali aktuálnu sezónu veľmi sľubne, keď boli len s dvoma prehrami na čele tabuľky a ťahali desaťzápasovú šnúru víťazstiev. Potom však prišli dve prehry v Prievidzi a Košiciach a s nimi aj zmena trénera. „Ja len dúfam, že nadviažeme na tie dobré výkony zo začiatku sezóny a znovu sa dostaneme na tú víťaznú vlnu. Dúfam, že nám k tomu nový tréner dopomôže, a že sa priblížime k minuloročným výkonom, skončíme podobne ako vlani a pred play-off budeme mať dobrú pozíciu,“ dodáva Matej Marchyn.

 

FOTO: DANIEL FAIX