• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Náročná operácia achilovky ho na dlhšiu dobu vyradila zo základnej päťky Komárna. Herne sa trápil, ale v decembri spolu s návratom do základnej zostavy prišiel zlom. Od tej doby sa slovinský krídelník v službách majstra Siniša Bilič zaradil opäť ku kľúčovým hráčom tímu.

S ročnou prestávkou je Siniša Bilič už štvrtú sezónu neodmysliteľnou súčasťou komárňanského kádru. Minulá sezóna bola pre slovinského hráča najúspešnejšou v doterajšej kariére, tešil sa zo zisku historicky prvého majstrovského titulu, za ktorý však zaplatil operáciou achilovky. „Mal som zlomenú kosť v členku, ktorá tlačila na achilovku. Sezónu som dohral, ale po nej som musel ísť na operáciu,“ rozpráva o náročnom období svojej basketbalovej kariéry hráč Komárna. Pre Biliča to bolo najťažšie zranenie kariéry, pri ktorom nevedel či bude rovnakým hráčom ako pred operáciou. To sa podpísalo aj na jeho výkonoch v úvodnej štvrtine sezóny, krídelník Komárna naskakoval do zápasov iba z lavičky a priemerne dosahoval 6.5 bodu, 3.9 doskoku, 1.1 asistencie, ale aj takmer dve straty na zápas.

„Viem, že boli sklamaní, ale verte mi, že ja som bol viacej. Preto sa teraz snažím na 200%, chcem im aj sebe ukázať lepšie výkony,“ reaguje na kritiku fanúšikov z úvodu sezóny samotný hráč. Kľúčový okamih jeho doterajšej sezóny nastal v stretnutí proti Košiciam, kedy sa prvýkrát objavil v základnej päťke a momentálne je jej pravidelnou súčasťou. Jeho výkony sa od tohto momentu zlepšili, o čom svedčia aj priemerné štatistiky na zápas – 13.8 bodu, 3.8 doskoku, 2.9 asistencie. „Kľúčový moment bolo podľa mňa, že som dostal príležitosť ukázať sa,“ myslí si o svojej šanci Bilič. Spolu s príchodom do základnej päťky sa začalo pre Komárno aj herne neľahké obdobie, počas decembra prehrali päť zápasov, uspieť sa im podarilo len v troch prípadoch. „Každý tím má aj svoje zlé momenty. Tvrdo trénujeme a vieme, že príde aj náš čas, kedy ukážeme našu silu, čo sme dokazovali aj v minulosti.

December priniesol na juhu Slovenska okrem trénerskej výmeny aj hráčku zmenu. Ako vníma tieto zmeny krídelník Komárna? „Tréner Risto bol skvelý hráč a má skúseností, ktoré veľa z nás nemá. Tým si myslím, že nám najviac pomôže. T.J-a poznáme všetci a vieme, čo vie spraviť pre mužstvo. Teším sa , že prišiel a myslím si, že budeme s ním silnejším tímom. Viac už káder doplniť nepotrebujeme.“ S novým trénerom a staronovou posilou sa lodiarom podarilo dostať z výsledkovej krízy na prelome rokov. „Som rád, že sme vyhrali, ale dôležité zápasy ešte len prídu. Pracujeme na tom, aby sme sa zlepšili a ukazovali lepšie výkony,“ povedal na záver Siniša Bilič.

FOTO: KAROL SCHOLTZ A VLADIMÍR DORŇÁK