• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti VŠEMvs Karlovka Bratislava prehrali v Eurovia SBL už štvrtý zápas za sebou, tentoraz nestačili na výborne hrajúci BK Iskra Svit, ktorému podľahli 82:92.

Aj napriek konečnému výsledku bol zápas rozhodnutý už dávno pred konečným hvizdom, veď po troch štvrtinách svietil na ukazovateli skóre stav 55:83. Poslednú 10-minútovku vyhrali domáci 27:9 a aspoň kozmeticky prikrášlili výsledok. „Zápas sme ako celok nezvládli, nastúpili sme veľmi zle, od začiatku sme prehrávali, Svit si dianie na palubovke kontroloval. Neplnili sme najmä naše obranné úlohy, súper trestal každú našu chybu. Vo štvrtej štvrtine sme sa však trochu pozviechali, považovali sme to za povinnosť pre našich fanúšikov bojovať do konca duelu. Nemali sme už potom čo stratiť, aspoň sme to dôstojne dohrali,“ hodnotil dianie na palubovke domáci krídelník Marek Doležaj.

Svit bodovo podržali už tradiční strelci – rozohrávačské duo Eric Palm a Evan Singletary, skúsený Saša Jankovič, ku ktorým sa pripojil slovenský reprezentant Martin Bachan s 18 bodmi: „Som rád, že sa mi podarilo dať body, ale hlavné je víťazstvo celého tímu. Počas zápasu nehľadíme na to, kto je najlepší strelec, v hlavách máme len celkový úspech.“ Odchovanec Iskry si však bol vedomý, že vo výkone jeho tímu by sa dali nájsť aj nejaké nedostatky: „S víťazstvom som samozrejme spokojný, ale mali sme menšie výpadky v poslednej štvrtine. Uspokojili sme sa s vysokým vedením a súperovi sme dovolili viac, ako sme chceli. Napokon to však náš zisk nijako neohrozilo, a to je dobré.“

Karlovka začala sezónu nádejne, vyhrala v Nitre, doma výrazne potrápila silné Košice, ktorým napokon tesne podľahla. Potom však prišli ďalšie tri prehry, ktoré dostali mladý kolektív po sľubnom úvode nohami opäť na pevnú zem. „Ja si myslím, že aj v tých zápasoch, ktoré sme prehrali, sme nehrali zle. V každom z nich sme však mali približne 10-minútový výpadok, v ktorom nám súper ušiel a už sa s výsledkom nedalo nič urobiť. Ak sa výpadkov v budúcnosti vyvarujeme, verím, že dosiahneme omnoho lepšie výsledky,“ uzavrel domáci Marek Doležaj. 

Zostrih zo zápasu VŠEMvs Karlovka Bratislava - BK Iskra Svit:

Foto: Martin Šopinec