• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti KB Košice priviezli z horúcej komárňanskej palubovky štvrté víťazstvo sezóny. Hovoriť sa pritom dá nielen o veľmi cennom, ale hlavne o plne zaslúženom triumfe. Zverenci Dražena Brajkoviča totiž dominovali prakticky vo všetkých herných činnostiach. 

Košičania disponovali lepšou úspešnosťou streľby zo všetkých vzdialeností, súpera predčili v doskokoch a v porovnaní s Komárnom disponovali aj efektívnejšou striedačkou. Jedinou negatívnou štatistikou boli straty, ktorých bolo na našej strane o sedem viac ako v prípade “obuvníkov”.

“Veľmi dôležitý bol vydarený úvod zápasu,” vracia sa k víťazstvu 95:83 v Komárne autor štrnástich bodov a ôsmich doskokov Michal Baťka. “V prvej štvrtine sme si vypracovali trinásťbodový náskok a ten sme si potom udržiavali. Do druhého polčasu sme išli so slušným vedením a škoda začiatku druhého polčasu. Vtedy nám to stiahli na nejakých šesť, sedem bodov. Potrebný bol oddychový čas, počas ktorého sme sa upokojili. Potom sme to ale dobrou obranou i útokom opäť natiahli. Napadali nám dôležité strely z diaľky i spod koša a už sme si to uhrali.”

V súvislosti s Komárnom sa často hovorí o výbornom publiku, ktoré dodáva domácim extra energiu. Aj preto sa Košiciam na palubovke tohto súpera nedarilo a až do soboty tam nevyhrali ani raz.

“Našou výhodou tentoraz bolo, že im chýbali nejakí hráči. Neboli v stopercentnom zdravotnom stave a nedisponovali takou rotáciou ako my,” pokračuje Baťka. “Ich základná päťka hrala asi 35 minút a to sa nedá vydržať v maximálnom tempe. To sme využili a nám naopak chalani z lavičky pomohli výkonmi i bodmi. Je to teda naozaj tímové víťazstvo.”

Do hry ešte stále nezasiahol zranený Vladimir Ivelja, no toho nahradil výborným spôsobom Maurizio Galata. K šestnástim bodom pridal sedem doskokov (6 obranných). Celkovo pomohla lavička mužstvu až sedemnástimi bodmi.

Radosť z cenného triumfu už ale doznieva a Býci sa začínajú pripravovať na ďalší zápas. V sobotu o 19.00 privítajú v Angels aréne Nitru.

“Určite sa očakáva víťazstvo, ale nesmieme nič podceniť,” upozorňuje Mišo Baťkapred súbojom sú súperom, ktorý prehral všetkých päť doterajších zápasov. “Môžu byť nebezpeční. Ich tím tvorí základ zo slovenských hráčov, ale získali aj dvoch, troch cudzincov. Určite si na videu rozoberieme ich hru a očakávame silný odpor. Vymenili trénera a to je vždy impulz. Počas týždňa však naberieme novú energiu a veríme, že s podporou publika to zvládneme.”

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk