• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Komárno sa dostalo z menšej krízy v úvode sezóny, keď prehralo tri stretnutia v rade. Aj napriek zdravotným problémom sa zverenci trénera Richarda Ďuriša opäť dokázali naladiť na víťaznú vlnu, ktorú chcú potvrdiť aj v ďalších stretnutiach základnej časti.

Počas víkendu si „obuvníci“ pripísali na svoje konto už tretí triumf v rade, dva body získali z palubovky Spišskej Novej Vsi. „Aj keď Spišská Nová Ves tento rok ešte nevyhrala, tak to nebol vôbec jednoduchý zápas. Boli veľmi bojovní. Myslím si však, že rozhodli skúsenosti na našej strane,“ zhodnotil sobotňajší duel Roman Vido. Krídelník Komárna sa pozitívne vyjadril aj na adresu nového rozohrávača Vuka Djordjeviča, ktorý sa v stretnutí prezentoval 24 bodmi: „Vuk zahral dobrý zápas a trafil dôležité trojky, veľmi nám pomohol.“

Prehry proti Leviciam, Interu a Košice naštartovali vicemajstra na ceste za lepším tabuľkovým postavením. Aktuálne patrí Komárnu s bilanciou štyroch výhier a troch prehier siedma pozícia, no oproti väčšine tímom majú na svojom konte minimálne o jeden zápas menej. „Celý tím sme si určili spoločné ciele, ktoré keď chceme splniť, musíme vyhrať čo najviac zápasov. Predtým sme prehrali tri zápasy za sebou, budeme preto radi, ak sa víťazná séria predĺži na čo najväčší počet stretnutí. Začiatok sezóny nám nevyšiel podľa predstáv, ale v posledných zápasoch sa ukazujeme v lepšom svetle,“ myslí si Vido.

Svoju sériu môže Komárno natiahnuť aj v prebiehajúcom týždni, kedy ich čakajú dva súperi z dolnej polovice tabuľky – Karlovka a Nitra. „Určite ich nemôžeme podceniť. Karlovka a rovnako aj Nitra, zahrali v tejto sezóne niekoľko veľmi dobrých zápasov. Celý zápas musíme byť plne koncentrovaní,“ vyhlásil 28-ročný basketbalista.

Pred niekoľkými dňami zastihla tím Komárna správa o zmene súpera vo svojej skupine Alpsko-jadranského pohára. Chorvátsky Kvarner nahradil český tím Armex Děčín. „Filip Halada sa potešil, že si zahrá kúsok od domova, no pre nás to bude zápas ako každý iný. Len nevieme či to nebolo do Chorvátska bližšie (smiech),“ vyjadril sa k novému súperovi Vido.

Foto: Karol Scholtz